Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Σπύρου Γιανναρά «Με ραμμένη φτέρνα» στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ευγενία Μπόγιαννου, συγγραφέας και κριτικός βιβλίου, Διονύσης Σκλήρης, συγγραφέας και κριτικός βιβλίου, Μάνος Κουμής, φιλόλογος, ενώ θα είναι παρών και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Θανάσης Δήμου. Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού, στις 19.30.

Η μικρή αδελφή του Αρθούρου Ρεμπώ, Ιζαμπέλ, διηγείται την ιστορία της, που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου αδελφού της, στις τρεις τελευταίες παραστάσεις με τίτλο «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος» σε ερμηνεία και σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο Μικρό Ανεσις. Λεωφόρος Κηφισίας 14, σήμερα και την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00.

Με τον διπλό ρόλο του σολίστ αλλά και αρχιμουσικού θα εμφανιστεί ο διάσημος τρομπετίστας Χόκαν Χαρντενμπέργκερ (φωτογραφία) συμπράττοντας με το Ergon Ensemble, όπου θα παρουσιάσουν σύγχρονους συνθέτες όπως Λουτοσλάφσκι, Τακεμίτσου, Γκρούμπερ, Ράμπε, Τέρνεϊτζ με κάποια έργα σε πανελλήνια πρώτη. Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 20.30.

«Μυστήριο 100, Τα Ιερά Τραγούδια – Τα τρία αγαθά της Γης: σίτος, οίνος, έλαιον» ονομάζεται το συμμετοχικό project της «Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο X-Bowling Art Center, στις 21.00. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου.

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest στην πόλη της Χαλκίδας με τουλάχιστον 120 ταινίες τεκμηρίωσης, εκ των οποίων 40 θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους. Διάρκεια έως 26 Νοεμβρίου με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας και σεμινάρια. Πρόγραμμα στο docfest.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή