Το Μουσείο Μαρία Κάλλας υποδέχεται δύο εμβληματικά κοστούμια από τη Σκάλα του Μιλάνου

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας υποδέχεται δύο εμβληματικά κοστούμια από τη Σκάλα του Μιλάνου

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων ενισχύει τη συνεργασία του με το Teatro alla Scala και για το επόμενο διάστημα θα εκθέτει δύο θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο την περίοδο 1952-1957

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων θα έχουν τη δυνατότητα, από σήμερα, να δουν από κοντά δύο εμβληματικά κοστούμια της Μαρίας Κάλλας που έφτασαν στην Αθήνα απευθείας από τη Σκάλα του Μιλάνου. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων ενισχύει τη συνεργασία του με το Teatro alla Scala και για το επόμενο διάστημα, έως τον Μάιο του 2024, θα εκθέτει δύο θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο τη θεατρική περίοδο 1952-1957. Πρόκειται για τα κοστούμια από τις παραστάσεις Ιφιγένεια εν Ταύροις (σεζόν 1956/1957) και Μάκμπεθ (σεζόν 1952/1953). 

Σχετικά με τα κοστούμια:

Η Μαρία Κάλλας ερμήνευσε τον ρόλο της Ιφιγένειας στην παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις (1957), του Christoph Willibald Gluck, στο Teatro alla Scala στο Μιλάνο υπό τη σκηνοθεσία Luchino Visconti. Το κοστούμι από την παράσταση είναι σχεδιασμένο από τον Nicola Benois και η έμπνευση για τη δημιουργία του προκύπτει από τα έργα καλλιτεχνών όπως οι Ιταλοί καλλιτέχνες Veronese και Tiepolo. 

Το δεύτερο θεατρικό κοστούμι που θα εκτίθεται, σχεδιασμένο επίσης από τον Nicola Benois, μεσαιωνικού στιλ, αποτέλεσε ένδυμα που φόρεσε η Μαρία Κάλλας στην παράσταση Μάκμπεθ (1952) στον ρόλο της Λαίδη Μάκμπεθ, του Giuseppe Verdi, σε σκηνοθεσία Carl Ebert στο Teatro alla Scala. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή