Σουηδία: Το Spotify προχωρά σε νέο κύμα απολύσεων, το τρίτο για φέτος

Σουηδία: Το Spotify προχωρά σε νέο κύμα απολύσεων, το τρίτο για φέτος

Από την αρχή της χρονιάς έχουν δει την πόρτα της εξόδου περίπου 2.300 εργαζόμενοι. Ωστόσο η επιχείρηση μετρά κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη στον κόσμο πλατφόρμα μουσικής Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά «περίπου 17%», δηλαδή κατά περίπου 1.500 εργαζομένους, προκειμένου να μειώσει έτσι τα κόστη, ενώ όμως είχε προηγουμένως απολύσει 600 εργαζομένους φέτος τον Ιανουάριο και άλλους 200 τον Ιούνιο.

Κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, ο όμιλος εξασφάλισε λειτουργικά κέρδη χάρη σε μια αύξηση κατά 26% του αριθμού των ενεργών χρηστών, ενώ το καθαρό κέρδος έφθασε τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς, μια μείωση αυτής της έκτασης μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, με δεδομένες τις πρόσφατες θετικές επιδόσεις μας στα κέρδη και στις αποδόσεις μας», έγραψε ο γενικός διευθυντής Ντάνιελ Εκ σε επιστολή του προς τους εργαζομένους. Οι απολύσεις αυτές αναμένεται να επιτρέψουν «να ευθυγραμμισθεί το Spotify με τους μελλοντικούς στόχους μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις σωστές διαστάσεις για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή