Ο καθηγητής Στάθης Καλύβας νέος πρόεδρος στο ΚΠΙΣΝ

Ο καθηγητής Στάθης Καλύβας νέος πρόεδρος στο ΚΠΙΣΝ

Ανανεώθηκε η θητεία της διευθύνουσας συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού, Ελλης Ανδριοπούλου.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ) αναλαμβάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Στάθης Καλύβας.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ανανέωσε και τη θητεία της διευθύνουσας συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού, Ελλης Ανδριοπούλου.

Σύντομα βιογραφικά:

Ο Στάθης N. Καλύβας είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κάτοχος της έδρας Gladstone. Στην Οξφόρδη είναι επίσης εταίρος (fellow) του Κολεγίου All Souls.

Από το 2003 ως το 2018 ήταν καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale, κάτοχος της έδρας Arnold Wolfers. Εχει δημοσιεύσει πολλά ερευνητικά άρθρα σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας βιβλίων.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986 και αφού υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό (1986-1988), συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Σικάγου με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το 1993.

Είναι μέλος επιστημονικών συμβουλίων και ερευνητικών κέντρων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2008 εξελέγη στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών και το 2020 στη Βρετανική Ακαδημία.  

Η Ελλη Ανδριοπούλου είναι διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τον Ιούνιο του 2020. Από το 2022, είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Βank.

Η κ. Ανδριοπούλου έχει εργασθεί ως στέλεχος στον τραπεζικό τομέα, σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και στον φιλανθρωπικό τομέα. Ειδικότερα, εργάστηκε στην εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman στη Βοστώνη όπου συμβούλευε εταιρείες σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης και marketing. Το 2004 εργάσθηκε στη Citibank σε διάφορες διοικητικές θέσεις στις διευθύνσεις Δικτύου, Λειτουργίας και Marketing και το 2011 ανέλαβε γενική διευθύντρια Marketing.

Το 2012, η κ. Ανδριοπούλου μετακινήθηκε στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) όπου αρχικά ήταν co-COO του γραφείου της Αθήνας με ευθύνη για τις δωρεές του Ιδρύματος στην Κοινωνική Πρόνοια και την Υγεία και στη συνέχεια ανέλαβε διοικητική διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ. Κατέχει MBA από το Kellogg School of Management του Northwestern University και BA στην Ψυχολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή