Γιώργος Λάνθιμος: Επτά υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες για το «Poor Things»

Γιώργος Λάνθιμος: Επτά υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες για το «Poor Things»

Το «Poor Things» αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2024

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που ξεχωρίζουν στις φετινές βραβεύσεις καθώς εξασφάλισε επτά υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες. 

Η ταινία που έχει ήδη κερδίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας βρίσκεται και ανάμεσα στα φαβορί για να πάρει Οσκαρ. 

Το «Poor Things» κυκλοφόρησε στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2024

Το σενάριο του «Poor Things» είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλισντερ Γκρέι.

Πρωταγωνίστρια είναι η Εμα Στόουν η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ: εγκλωβισμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο, η Μπάξτερ πηδά στο κενό από μια γέφυρα και επιστρέφει στη ζωή από έναν τρελό επιστήμονα (Γουίλεμ Νταφόε), ο οποίος τοποθετεί τον εγκέφαλο του αγέννητου μωρού της στο δικό της κεφάλι.

Η Στόουν κερδίζει πολλούς πόντους κωμωδίας ερμηνεύοντας μια ενήλικη γυναίκα με το μυαλό ενός παιδιού. Στην πορεία όμως ο χαρακτήρας εξελίσσεται: αποκτά νέες εμπειρίες, ξεκινά ένα ταξίδι σεξουαλικής και πολιτικής αφύπνισης, και παράλληλα παλεύει να κερδίσει την ελευθερία του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή