Κογκρέσο για τα Γλυπτά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ απέστειλε η «ελληνική ομάδα» του αμερικανικού Κογκρέσου, με την οποία ζητάει την επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ των Βρετανών αξιωματούχων και της ελληνικής πλευράς για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Η επιστροφή τους στο ιστορικό και φυσικό τους περιβάλλον θα επαινεθεί και θα εορταστεί παγκοσμίως και γι’ αυτό καλούμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία συνυπογράφουν ο βουλευτής του Κογκρέσου Γκας Μπιλιράκης και άλλοι βουλευτές της «ελληνικής ομάδας».

Βιβλία που σώζουν ζωές

Με κάθε επισημότητα παρέλαβε ο συγγραφέας Γιον Φόσε το βραβείο Νομπέλ το βράδυ της Κυριακής, στην τελετή της Σουηδικής Ακαδημίας στη Στοκχόλμη. Στην ομιλία που έδωσε ο συγγραφέας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε στα πρώτα του βιβλία και στις κακές κριτικές που έλαβε. Δεν άκουσε όμως, όπως είπε, τους κριτικούς και συνέχισε να γράφει έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του, και έπειτα από λίγο άρχισαν να έρχονται οι καλές κριτικές και τα βραβεία. Ωστόσο συνέχισε στην ίδια λογική. «Οπως δεν έδινα σημασία στις κακές κριτικές, έτσι δεν θα άφηνα την επιτυχία να με επηρεάσει», σημείωσε, και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τώρα. Εκμυστηρεύτηκε επίσης ότι επειδή στα βιβλία του υπάρχουν πολλές αυτοκτονίες, θα τον κατηγορούσαν ότι ενθαρρύνει την αυτοχειρία. «Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο είναι εκείνοι που μου έγραψαν ότι τα βιβλία μου τους έσωσαν τη ζωή».

Δημοτικό Σχολείο «Αλκη Ζέη»

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης θα ονομαστεί στις 15 Δεκεμβρίου 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης «Αλκη Ζέη», έπειτα από εισήγηση του διευθυντή του, Δημήτρη Τσέλιου. Ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο, που εκδίδει τα βιβλία της Αλκης Ζέη, προχώρησε σε δωρεά 84 βιβλίων και άλλου βιβλιοφιλικού υλικού προκειμένου να εμπλουτιστεί η νεοσύστατη βιβλιοθήκη του σχολείου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην υλοποίηση δράσεων φιλαναγνωσίας. Στην εκδήλωση της ονοματοδοσίας θα παραστούν ο γιος της Αλκης Ζέη, Πέτρος Σεβαστίκογλου, οι εκδότες και η επιμελήτρια των έργων της και προσωπική φίλη της συγγραφέως, Ελένη Μπούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή