Στη Νέα Υόρκη η συλλογή Στερν

Στη Νέα Υόρκη η συλλογή Στερν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης θα εκτεθεί από τις 25 Ιανουαρίου και για 25 χρόνια η αρχαιολογική «συλλογή Στερν», της οποίας ένα μικρό μέρος παρουσιαζόταν μέχρι πρόσφατα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις για τους όρους με τους οποίους αναγνώριζε στο ελληνικό κράτος την κυριότητα της συλλογής.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του μουσείου, οι 161 κυκλαδικές αρχαιότητες της συλλογής Στερν αποτελούν δάνειο από το ελληνικό κράτος, όπως εξάλλου προέβλεπε και η συμφωνία, που στο εισαγωγικό κείμενο της έκθεσης χαρακτηρίζεται ως «ιστορική» και ως «μια καινοτόμα λύση για τον επαναπατρισμό των έργων στην Ελλάδα, φέρνοντάς τα παράλληλα σε ένα παγκόσμιο κοινό».

Στη Νέα Υόρκη εξάλλου μεταβαίνει από αύριο και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να συναντηθεί με την εισαγγελία του Μανχάταν για συνεννοήσεις σχετικά με τον επαναπατρισμό αρχαίων αντικειμένων που κατασχέθηκαν και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT