Αυξήσεις στα εισιτήρια Λούβρου και Βερολίνου

Αυξήσεις στα εισιτήρια Λούβρου και Βερολίνου

Οι δύο ανακοινώσεις συμπίπτουν με την άνοδο των τιμών εισόδου στα μουσεία της πόλης της Νέας Υόρκης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία αναμένονται με τον καινούργιο χρόνο. Ηδη στην Ευρώπη, πρώτο το Λούβρο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από τις 15 Ιανουαρίου αυξάνει τη βασική τιμή του εισιτηρίου στα 22 ευρώ από 17 ευρώ (κατά 29%), ούσα η πρώτη τέτοιου είδους αύξηση από το 2017. Σύμφωνα με το μουσείο, η νέα τιμή θα αντισταθμίσει τις αυξανόμενες ενεργειακές δαπάνες και θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση δωρεάν εισόδου για επισκέπτες κάτω των 18 ετών, φοιτητές και δημοσιογράφους.

Ανάλογη κίνηση ανακοίνωσε μόλις χθες η Γερμανία, ενημερώνοντας ότι η είσοδος για έναν ενήλικο στο μουσείο Altes, στο Alte Nationalgalerie, στο μουσείο Bode ή στο Gemäldegalerie θα αυξηθεί στα 12 ευρώ από 10 ευρώ, επίσης από τις 15 Ιανουαρίου. Η είσοδος στο Hamburger Bahnhof, στο Neue Nationalgalerie, στο Pergamon ή στο Μουσείο Neues θα αυξηθεί στα 14 ευρώ από 12 ευρώ.

Οι δύο ανακοινώσεις συμπίπτουν επίσης με κύμα αυξήσεων των τιμών εισόδου στα μουσεία της πόλης της Νέας Υόρκης, ξεκινώντας με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, που από τα 25 δολάρια αυξάνει την τιμή εισόδου για ενηλίκους στα 30 δολάρια – δεν ισχύει για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης και φοιτητές.

Οσο για την Ελλάδα, την προσεχή εβδομάδα θα συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή