Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

«Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της Τέχνης», σημειώνει σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η απώλεια του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, που μας άφησε μετά από μια μετεωρική πορεία έξι δεκαετιών στη σκηνή και την οθόνη, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της Τέχνης», σημειώνει σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αποχαιρετώντας έναν «έναν βαθιά καλλιεργημένο άνθρωπο» και «ακάματο εργάτη του θεάτρου», όπως τον αποκαλεί.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

«Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος διέγραψε μια μετεωρική διαδρομή, αξιοποιώντας στο έπακρο το πηγαίο χάρισμά του και τα, άμεσα αναγνωρίσιμα, μοναδικά εκφραστικά του μέσα. Η τροχιά του στην Τέχνη ήταν παραδειγματική. Δεν μας χάρισε μόνο ερμηνείες αναφοράς, μας κληροδότησε επίσης ένα υπόδειγμα ολοκληρωμένου καλλιτέχνη, φάρο για τις επόμενες γενιές», δηλώνει η κυρία Μενδώνη.

«Ακούραστος θεατράνθρωπος, ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ανοιχτόκαρδος άνθρωπος. Αυτός ήταν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Θα τον θυμόμαστε για το ήθος, το ταλέντο του και την προσφορά του στην τέχνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Με μεγάλη θλίψη, σεβασμό και μια βαθιά υπόκλιση αποχαιρετούμε τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαλακόπουλο», αναφέρει δική του ανακοίνωση το ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή