Μυστικά και προτεραιότητες

Μυστικά και προτεραιότητες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Μάνος Καραργύρης κλείνει τα 52 του χρόνια και για τον έξω κόσμο είναι ένας επιτυχημένος επίκουρος καθηγητής της Νομικής, επαγγελματίας της πολιτικής επικοινωνίας, με σύζυγο βραβευμένη αρχιτέκτονα, σπίτι στο Κολωνάκι και δύο παιδιά, και με την επόμενη μεγάλη πρόκληση να είναι η δημιουργία ενός νέου κόμματος που ετοιμάζεται να σαρώσει. Και όμως· η σχέση του με την οικογένειά του και τον εαυτό του πάει από το κακό προς το χειρότερο, εμπλέκεται σε μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, τα πιο κρυφά μυστικά του βγαίνουν στην επιφάνεια. «Τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι», επαναλαμβάνει ο ήρωας του Τάκη Καμπύλη στο τρίτο μυθιστόρημα του συγγραφέα και δημοσιογράφου με τίτλο «Το κόμμα του καλού Θεού», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Τρέχοντας με τους αρχαίους

Η Αντρέα Μαρκολόνγκο είναι πια ένα οικείο όνομα στους Ελληνες αναγνώστες. Η Ιταλίδα ελληνίστρια της «Υπέροχης γλώσσας» και του βιβλίου «Το δίδαγμα της Αινειάδας» μας έφερε το φθινόπωρο το νέο της δοκίμιο, που έγραψε σχεδόν φορώντας τα αθλητικά της παπούτσια. «Η τέχνη του τρεξίματος» από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση της Αννας Παπασταύρου, είναι μια προσωπική αφήγηση για την (δύσκολη) άσκηση, την ηλικία και τις δύσκολες αποφάσεις. Η Μαρκολόνγκο, ορμώμενη από τον Φιλόστρατο και το «Περί γυμναστικής», περιγράφει τον κόπο και την απόλαυση που συνοδεύει την καθημερινή προπόνηση με στόχο να τρέξει στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ενα όνειρο στον Βόλο

Από τις εκδόσεις Ποταμός κυκλοφόρησε η τελευταία νουβέλα του Δημήτρη Καρακίτσου με τίτλο «Αυτο-κοινωνιο-παραμυθία», μια αφήγηση που ξεκινάει από ένα παγκάκι στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο, το άλογο Δοσίθεος, ένα όνειρο και την πολύ αληθινή Αμάντα που οδηγεί μια βέσπα. Η νουβέλα των 120 σελίδων του γνωστού Βολιώτη συγγραφέα κυκλοφορεί σε μικρό μέγεθος (τσέπης) και διαβάζεται απνευστί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT