Σκορσέζε-Βέντερς: Συγκίνηση στην Μπερλινάλε

Σκορσέζε-Βέντερς: Συγκίνηση στην Μπερλινάλε

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Βερολίνο το βράδυ της Τρίτης συναντήθηκαν δύο κορυφαίοι κινηματογραφιστές και παλιοί φίλοι. Ο Βιμ Βέντερς παρέδωσε στον Μάρτιν Σκορσέζε την τιμητική Χρυσή Αρκτο του Φεστιβάλ για το σύνολο της προσφοράς του.

Φανερά συγκινημένος, ο Αμερικανός σκηνοθέτης μίλησε για την επιρροή της Μπερλινάλε στην καριέρα του και πως τον βοήθησε να γνωρίσει τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και να τον πείσει να πάρει μέρος στο «Mean Streets». Ανέφερε επίσης ότι σε τέτοιου είδους φεστιβάλ έρχεσαι σε επαφή με άλλους κινηματογραφιστές «βλέποντας ο ένας τις ταινίες του άλλου, επικροτώντας τη δουλειά του, καβγαδίζοντας και τραβώντας τα ξεχωριστά μας μονοπάτια […]. Αυτό είναι το μοναχικό κομμάτι, όμως είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι ταυτόχρονα είμαστε μέλη μιας κοινότητας. Και πως αυτή η κοινότητα παρακινείται από μια εμμονική αγάπη για την τέχνη του σινεμά».

Από την πλευρά του ο Βέντερς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την προσεχή Κυριακή στην «Κ», δηλώνει πως «ήταν πολύ συγκινητική και τιμητική στιγμή και για εμένα· χάρηκα που τόσο το κοινό όσο και ο Μάρτι φάνηκαν να απολαμβάνουν τις κοινές μας αναμνήσεις», αναφερόμενος σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές τους ίδιους, την Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ένα… σκασμένο λάστιχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή