Η Σάττι, «ξεναγός» της Ελλάδας στη Eurovision

Η Σάττι, «ξεναγός» της Ελλάδας στη Eurovision

Στο τραγούδι της «Ζάρι» παρουσιάζει τις ομορφιές της χώρας μας με χιούμορ και ειλικρίνεια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό, χορευτικό ρυθμό που συνδυάζεται με μια ξεσηκωτική μελωδία παιγμένη στον ζουρνά, στίχους που αναφέρονται στην αγάπη και στα κάθε λογής ρίσκα, καθώς και αρκετό ελληνικό «κουλέρ λοκάλ», που προσεγγίζεται με χιούμορ και αναμειγνύεται με πολυπολιτισμικά στοιχεία, περιλαμβάνει το τραγούδι «Ζάρι» που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, και το οποίο παρουσιάστηκε χθες βράδυ από την ΕΡΤ. Γραμμένο από την ίδια τη Σάττι σε συνεργασία με ομάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost, Jordan Palmer, VLOSPA και Solmeister) το «Ζάρι» αξιοποιεί γνωστά καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά της μουσικού, εμπλουτίζοντάς τα περαιτέρω με τρέχουσες τάσεις της ποπ.

Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, που σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Ζακ Γουίζελ, απεικονίζονται τοπόσημα της Αθήνας (ο Παρθενώνας, το Ηρώδειο, το Καλλιμάρμαρο και η πλατεία Μοναστηρακίου). Η Σάττι –που της είχε προταθεί άλλες δύο φορές να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision– εμφανίζεται ως «ξεναγός» που παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας με χιούμορ και με ειλικρίνεια, σε ένα ετερογενές μείγμα εικόνων στο οποίο εναλλάσσεται η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας με τις ιδιαιτερότητές της ή ακόμη και με το «drifting» στον Λυκαβηττό.

Η Σάττι, «ξεναγός» της Ελλάδας στη Eurovision-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Πενήντα χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί φέτος στον β΄ ημιτελικό του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού στις 9 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου. Τη σκηνική χορογραφία της Μαρίνα Σάττι έχει επιμεληθεί ο Γερμανός με ελληνικές ρίζες Μετζνούν Γκιασάρ (συνεργάτης στο παρελθόν της Μαντόνα, της Ροζαλία κ.ά.), ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της ελληνικής εμφάνισης έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός και το art direction η ομάδα NMR.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή