Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα την περίοδο 2016 με 2024, Ντούσαν Σπάσογιεβιτς, «Ελλάδα – Ο αγώνας για την ανεξαρτησία, η συγκρότηση του κράτους και η παλιγγενεσία του έθνους» θα γίνει στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Στέφανος Καβαλλιεράκης, ιστορικός, και Ιάκωβος Μιχαηλίδης, καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας ΑΠΘ. Ακαδημίας 20, στις 19.00.

Πρεμιέρα απόψε για το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» (φωτογραφία). Η Εφη Ρευματά σκηνοθετεί τους Βίκυ Βολιώτη, Κατερίνα Αγγελίτσα και Αντώνη Καρναβά, ενώ στο βίντεο της παράστασης εμφανίζονται οι Αγγελική Παραδεισανού, Ευδοκία Ρουμελιώτη και Αντζελα Γκερέκου. Θέατρο Ανεσις, λεωφόρος Κηφισίας 14, στις 21.00.

Ολοκληρώνεται απόψε το μουσικό δίπτυχο που είναι αφιερωμένο στα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού στο Μέγαρο Μουσικής, με τη μεσόφωνο Αρτεμι Μπόγρη και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη να ερμηνεύουν, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, τους κύκλους τραγουδιών: «Δέκα και μία νύχτες», «Δέκα εικόνες και ένα κορίτσι» και «Παραλλαγές της γυναικείας μοναξιάς». Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, στις 20.30.

Το Κέντρο Ερευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας και το βιβλιοπωλείο Σπόρος θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης. Πλευρές της Μικρασιατικής Τραγωδίας». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, και ο Νίκος Κυριαζής, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Βίλα Κώστα», Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία, στις 19.00.

Το δημοφιλές και βραβευμένο μιούζικαλ δωματίου «Τhe Last Five Years» του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν, με θέμα δύο εικοσάρηδες Νεοϋορκέζους που βρίσκουν και χάνουν τον έρωτα σε μια περίοδο πέντε χρόνων, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου. Ερμηνεύουν οι Βάσια Ζαχαροπούλου και Πάρις Παρασκευάδης. ΚΠΙΣΝ, στις 19.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή