Πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας;

Πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας;

Η παράσταση στο θέατρο «Σταθμός» καταδεικνύει πλευρές του έρωτα, της απιστίας, της προδοσίας και του ανεκπλήρωτου πόθου με μία σύγχρονη ματιά.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόγειο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση κι ένα συναρπαστικό ταξίδι ερωτισμού που ο καθένας «συναντά» τελικά τον εαυτό του. Το θεατρικό έργο «Γαϊτανάκι του Πόθου» ή «πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας» αποτελεί μια σύγχρονη, πιο κωμική προσέγγιση του έργου «Το Γαϊτανάκι του Έρωτα» του Άρτουρ Σνίτσλερ σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.

Η παράσταση στο θέατρο «Σταθμός» απευθύνεται σε όσους δε φοβούνται να ακούσουν, αλλά κυρίως να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ενώ καταδεικνύει πλευρές του έρωτα, της απιστίας, της προδοσίας και του ανεκπλήρωτου πόθου μέσα από μία πιο σύγχρονη ματιά.

Κι ενώ η ιστορία ξεκινά με μια νυχτερινή συνάντηση ενός άνδρα με μια πόρνη, στη συνέχεια το γαϊτανάκι του πόθου αρχίζει να ξετυλίγεται, καθώς δέκα χαρακτήρες τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, μπλέκονται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση του έρωτα και της ηδονής.

Πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας;-1

Πόσο μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια που τους επιβάλουν οι «κοινωνικοί τους ρόλοι» και τι θα γίνει όταν συγκρουστεί η επιθυμία τους με την αστική ηθική αλλά και τις δικές τους ενοχές και αντοχές;

Ενσαρκώνοντας τους δέκα χαρακτήρες της παράστασης, τέσσερις ηθοποιοί από τη νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά καλλιτεχνών, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής και καταφέρνουν να «φωτίσουν» με μοναδικό τρόπο την ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσουν την ερωτική πράξη μέσω της γλώσσας του σώματος, χωρίς να ξεχνούν ακόμη και εκείνες τις νύχτες που μοιάζουν ατέλειωτες όπως και τις ημέρες που φαντάζουν μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα.

Συντελεστές
Κείμενο: Άρτουρ Σνίτσλερ
Μετάφραση: Θάλεια Συκιώτη, Μάγδα Τασούλα
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Κινησιολογία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Σκηνικά: Λίνα Μότσιου
Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Ροΐδης 
Σχεδιασμός φωτισμού: Κωστής Μουσικός
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Μαρτίνη
Βοηθός ενδυματολόγου – Ενδυματολογικές κατασκευές: Νικολέτα Αναστασιάδου
Γλυπτικές εφαρμογές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος 
Οπτικά εφέ: Πέτρος Πρίντεζης
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Τεό Ζωγραφάκι 

Παίζουν (αλφαβητικά): 
Απόστολος Καμιτσάκης
Γιώργος Πατεράκης
Θάλεια Συκιώτη
Μάγδα Τασούλα 

Χώρος Διεξαγωγής
Θέατρο Σταθμός
Τηλ: 2105230267
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 10437

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή