Πέθανε ο ηθοποιός Λούις Γκόσετ Τζούνιορ

Πέθανε ο ηθοποιός Λούις Γκόσετ Τζούνιορ

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Ηταν ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που είχε κερδίσει Οσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο Λούις Γκόσετ Τζούνιορ, ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που είχε κερδίσει Οσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ο Γκόσετ έγινε δημοφιλής από νεαρή ηλικία, και τελικά βραβεύτηκε με Οσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Ιπτάμενος και Τζέντλμαν». Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε διακριθεί για τον ρόλο του στη σειρά Roots, κερδίζοντας βραβείο Emmy. 

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το Οσκαρ ήταν μια τεράστια επιβεβαίωση της θέσης μου ως μαύρου ηθοποιού» έγραφε στα απομνημονεύματά του, σημειώνοντας αργότερα πως αυτή η διάκριση του έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα να επιλέγει καλούς ρόλους σε ταινίες, όπως αυτοί που ενσάρκωσε στα φιλμ «Enemy Mine», «Sadat» και «Iron Eagle».

Ξάδελφός του επιβεβαίωσε σήμερα στο Associated Press ότι ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί. 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπήρξε υποψήφιος για ακόμα έξι Emmy, μεταξύ άλλων για την ερμηνεία του στην ταινία «Sadat» το 1983.

Είχε ιδρύσει το Eracism Foundation που αγωνιζόταν για την εξάλειψη του ρατσισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή