Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί με δύο σολίστες της κιθάρας, τον Γιώργο Λιμάκη και τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, η Ελένη Πέτα θα μεταμορφώσει τραγούδια-σταθμούς, γεμάτα έρωτα και πάθος, μεγάλων συνθετών από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο με τίτλο «Metamorfosis». Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσική Βιβλιοθήκη – Αίθουσα διδασκαλίας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στις 20.30.

Μια λυρικοεικαστική περφόρμανς εμπνεύστηκαν η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη (φωτογραφία) και ο συνθέτης Μιχάλης Καλκάνης από το έργο της Ρένας Παπασπύρου «Baalbeks- εικόνες στην ύλη». Η παράσταση με τίτλο «Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης / palete del lume» αξιοποιεί θραύσματα από το εξαιρετικά σπάνια παιγμένο μπαρόκ ορατόριο του Σκαρλάτι «Il giardino di rose» για μια ηχητική ενατένιση. Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, στις 18.00 και 19.00, με ελεύθερη είσοδο.

Η Ελληνίδα που έγινε γνωστή με ένα πορτογαλικό τραγούδι, το «Sozinha», Βάκια Σταύρου ή Vakia, θα παρουσιάσει απόψε μαζί τον κιθαρίστα Σωκράτη Λεπτό τα τραγούδια του νέου της δίσκου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας – Αίθουσα Εκδηλώσεων, Μητροπόλεως 44, στις 19.00 και με ελεύθερη είσοδο.

Συνεχίζεται η έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας» έως τις 01/09/24 στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης, με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο της Ευαγγελίας Μπίζα (1963-2023) που ενώ εντάσσεται στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, η τέχνη της εξακτινώνεται στον κόσμο της εικαστικής δημιουργίας. Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος, Κέρκυρα.

Το βιβλίο της «Για την καρδιά και το συκώτι του» παρουσιάζει η Λένα Διβάνη στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά. Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, στις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή