Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ακύρωση «για λόγους ασφαλείας»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ακύρωση «για λόγους ασφαλείας»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την ακύρωση των εμφανίσεων της ισραηλινής ομάδας σύγχρονου χορού «The Batsheva Ensemble» που θα ερχόταν στην Αθήνα από τις 12-14 Απριλίου, ξάφνιασε τους πάντες.

Ηταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους φίλους του χορού που ξέρουν την ποιότητα της δουλειάς των «Batsheva» αλλά για και τους διοργανωτές που μέχρι το πρωινό της χθεσινής ημέρας επικοινωνούσαν με την ομάδα για να διοργανώσουν ένα ανοιχτό χορευτικό event μετά το τέλος των παραστάσεων.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, με δήλωση που έστειλε η ομάδα στους υπευθύνους του Μεγάρου κοινοποιήθηκε η απόφασή τους ότι η παρουσίαση του έργου «Last Work: Ohad Naharin» δεν θα γίνει.

«Με ιδιαίτερη λύπη ενημερώνουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην Αθήνα για την προγραμματισμένη από πέρυσι παραγωγή μας για λόγους ασφαλείας. Ευελπιστούμε να επαναπρογραμματίσουμε τις παραστάσεις μας σύντομα. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και ειρήνη», δήλωσε η ομάδα συνδέοντας ευθέως την απόφασή της με το επισφαλές κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω πολιτικών επιλογών, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την τέχνη. Αυτό είναι κάτι που ο ίδιος ο διάσημος και σημαντικότατος χορογράφος Οχάντ Ναχαρίν απευχόταν σε πρόσφατη συνέντευξή του, λέγοντας ότι ο εθνικισμός μιας μερίδας του Ισραήλ δεν θα τον κάνει να σταματήσει τον χορό.

Φαίνεται όμως αυτό συμβαίνει ήδη, καθώς η ομάδα που το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε περιοδεία, έχει πλέον προγραμματίσει να εμφανίζεται μόνο στο Τελ Αβίβ.

Να θυμίσουμε ότι το «Last Work» του Ναχαρίν τοποθετείται μέσα στον χρόνο, εκκινώντας από ένα ονειρικό παρελθόν σε ένα χαοτικό παρόν και την απόγνωση που προκαλεί ένα άγνωστο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή