Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κι αν νομίζετε πως θα γεμίσει το κιβώτιο με το πτώμα μου, τι περιμένετε και δε με στήνετε στα έξη βήματα, στον τοίχο;». Στο «Κιβώτιο» του Αρη Αλεξάνδρου είναι αφιερωμένη η συζήτηση στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας απέναντι στον Ολοκληρωτισμό», εκδήλωσης του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν οι συγγραφείς Τάκης Θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Τριανταφυλλίδης. Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 20.00.

«Δαγκώνει;», μια θεατρική παράσταση για τα ζώα, συντροφιάς ή άγρια, ελεύθερα ή εμπορεύσιμα, στη δική μας «αφήγηση» που μοιράζονται ενεργά τον κόσμο μαζί μας, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ολγας Ποζέλη. Παίζουν οι Γιώργος Ντούσης, Ολγα Ποζέλη, Χάρης Ηλιάδης. Η παραγωγή της Ομάδας Θεάτρου Νοητή Γραμμή παρουσιάζεται στο θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Η Θεατρική Ομάδα New Lab Theatre Company ανεβάζει, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, το έργο της Πάμελα Πράθερ, «MultiMedea». Τρεις γυναίκες καταθέτουν επί σκηνής τα τραύματα της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, ενώ μέσα από την καθημερινότητά τους προβάλλουν την επιθυμία τους για ζωή γεμάτη ισότητα, δημιουργικότητα και ευτυχία. Σκηνοθεσία Ολγα Τζωρτζ. Θέατρο Αβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός, στις 21.00.

Πρεμιέρα για την «Τιμάνδρα» με θέμα της μια εταίρα της αρχαιότητας και τη σχέση της με τον Αλκιβιάδη, που θίγει σύγχρονα ζητήματα όπως ο έρωτας, ο πόλεμος, η εξουσία, αλλά και η γυναικεία σεξουαλικότητα. Είναι έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα του βραβευμένου Θοδωρή Καλλιφατίδη, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη, με τις Δήμητρα Χατούπη, Νάνα Παπαδάκη και Βάλια Παπαχρήστου. Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, στις 21.00.

Τη Δευτέρα ξεκινά το Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής. Εναρξη με το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Σκάλας του Μιλάνου και τον Αλαστερ Μπίτσον στο πιάνο. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή