Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης με τίτλο «Κορυφαίοι: Τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινη εμπειρία. Επαναπροσδιορίζοντας τη δημιουργικότητα και την εργασία» θα συμμετάσχουν ο φιλόσοφος Θεοφάνης Τάσης και ο διευθυντής του ΜΙΤ Media Lab Computing Μιχάλης Μπλέτσας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, Μασσαλίας 22, στις 19.00, με ελεύθερη είσοδο.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης» (φωτογραφία) στο θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία Στέλιου Πατσιά, μόνο που σήμερα με το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα του έργου, Ματέι Βισνιέκ, μέσω zoom. Θα συμμετάσχουν οι Θωμάς Τσαλαπάτης, ποιητής, Νατάσα Σιδέρη, θεατρική συγγραφέας, και Νεκτάριος Γεώργιος Κωνσταντινίδης, κριτικός θεάτρου. Πραβίου 6-8, Βοτανικός, στις 21.00.

Εγκαινιάζεται σήμερα η ομαδική έκθεση με τίτλο «The kiss of the jungle», που τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ignacio De Lucca, Mariana Brea, Lucas Pertile, Sebastian Baez, όλοι τους με καταγωγή από την επαρχία Misiones στον Βορρά της χώρας, δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα της ζούγκλας. S.G.Art Gallery, Κλεομένους 2, από τις 19.00 έως τις 22.00, διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 22 Απριλίου.

Εχει συμπληρωθεί ένα έτος με τα podcasts του ΕΚΚΕ και από σήμερα θα παρουσιαστεί το «Αφιέρωμα στα 50 χρόνια ελληνικής δημοκρατίας, 1974-2024» τιμώντας τη μεγάλη επέτειο, με πενήντα πέντε διακεκριμένους εκπροσώπους της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας να καταθέτουν τις απόψεις τους. Τα podcasts θα αναρτώνται καθημερινά και για 55 ημέρες, στο spotify, στο YouΤube, στα googlepodcasts.

Εκδήλωση για τον Κωστή Παπαγιώργη (1947-2014), με τίτλο «Δέκα χρόνια από τον θάνατό του», διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Θα μιλήσουν οι Φώτης Βασιλείου, συγγραφέας, Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, και Δημήτρης Καράμπελας, ιστορικός του δικαίου. Πύργος Βιβλίου, στις 19.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή