Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα παραγωγή του MOMus – Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, της εικαστικού Ελλης Χρυσίδου υπό τον τίτλο-πρόταση «Αrt in social politics brings change» με μια ανοιχτή συζήτηση για τη δύναμη και τις δυνατότητες της τέχνης στη σύγχρονη πραγματικότητα, και τη συμμετοχή των Νίκου Μαραντζίδη, Γιάννη Μπουτάρη, Χάρη Πεχλιβανίδη και άλλων, στις 18.00.

Από τα ρεμπέτικα του Χιώτη, του Παπαϊωάννου και του Τσιτσάνη, στον Στέλιο Καζαντζίδη και στον Στράτο Διονυσίου, στον Μάνο Λοΐζο και στον Μίκη Θεοδωράκη. Αυτή τη διαδρομή υπόσχονται να ακολουθήσουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Λένα Κιτσοπούλου στην εμφάνισή τους στον Σταυρό του Νότου. Μαζί τους και ο ΠΟΥ-ΚΟΥ-Α. Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος, στις 21.00.

Μια συμφωνία προορισμένη να συγκινεί και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Ετσι περιγράφεται η Δεύτερη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ που θα παρουσιαστεί απόψε από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου μαέστρου Κρίστοφ Εσενμπαχ. Ερμηνεύουν η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου (φωτογραφία) και η μεσόφωνος Νεφέλη Κωτσέλη. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.

Εγκαινιάζεται απόψε η ατομική έκθεση του Γιώργου Διβάρη με τίτλο «Υπεροψία». Τα έργα του καλλιτέχνη συγκροτούν μια ενιαία εγκατάσταση-πρόταση, καθώς πρόκειται για επίτοιχα έργα, φωτογραφικές εκτυπώσεις επάνω σε μεταλλικές επιφάνειες, στις οποίες, πολλές φορές, ενσωματώνονται φθαρμένα αντικείμενα ή άμορφες μάζες απροσδιόριστων, πλέον, αντικειμένων. Εκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου, Βαλαωρίτου 9α, από τις 19.00 έως τις 22.00.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χάρη Βλαβιανού «Αναγέννηση» στον Ιανό. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αννα Βασιάδη, ποιήτρια, μεταφράστρια, Στέφανος Δασκαλάκης, ζωγράφος, Nίκος Καραπιδάκης, διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία», ενώ ποιήματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης. Σταδίου 24, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή