Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο το συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με θέμα «Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα». Το συνέδριο είναι ανοικτό για το κοινό με ώρα έναρξης 14.00. Αίθουσα Πύργος Βιβλίων, ΚΠΙΣΝ. Πλήρες πρόγραμμα ομιλητών και θεμάτων στο https://www.nlg.gr/.

Μια σουρεαλιστική παράσταση για όσους πίστεψαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά ηττήθηκαν είναι το «Sadmen», που μιλάει για μια απογοητευμένη ομάδα σούπερ ηρώων. Η παράσταση του Θανάση Κριτσάκη παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Πένυ Ελευθεριάδου, Δημήτρης Καστανιάς, Αλκηστις Πολυχρόνη, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης. Ιάκχου 16, στις 21.00.

«Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» συνεχίζει τις παραστάσεις του, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, με τον Αργύρη Ξάφη (φωτογραφία). Σήμερα με το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πολυβραβευμένο θεατρικό συγγραφέα του έργου, Ζουζέπ Μαρία Μιρό. Ο Καταλανός συγγραφέας έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Θερβάντες. Θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση. Θέατρο Θησείο, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, στις 21.00.

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών το σύνολο De Profundis Ensemble ερμηνεύει ένα αφιέρωμα στους Ιταλούς συνθέτες. Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Μουσικοί: Ηλίας Γυφτονικολός, Ζωή Προκοπίου, Κωνσταντίνα Μπάλλα, Χρυσή Τζάβλα, Ραφαήλ Κοντογούρης, Μυρτώ Ξηρουχάκη, Γιώργος Ντάνης. Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, πλατεία Καρύτση, στις 20.00, με δωρεάν είσοδο.

Από σήμερα και έως και τη Δευτέρα η Κρίσταλ Τόμας θα ερμηνεύει blues και soul, συνοδεία εξαίρετων μουσικών. Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς. Παρασκευή και Σάββατο στις 22.00, Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή