Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Δημητρίου «Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλας», θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου στην αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μαρία Αντωνιάδου πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Σμαραγδής σκηνοθέτης, Φώτης Παπαθανασίου διευθυντής Β&Μ Θεοχαράκη και ο Αλέκος Παπαδόπουλος πρώην υπουργός. Συντονίζει η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη. Στις 19.00.

Για το «Ετος Κάφκα» και με αφορμή τρεις παραστάσεις της Ομάδας Σημείου Μηδέν, «Μεταμόρφωση», «Σωφρονιστική Αποικία», «Αναφορά σε μια Ακαδημία» θα γίνει συζήτηση μεταξύ του Σάββα Στρούμπου και του Νίκου Κοσκινά για τις προοπτικές και τα όρια θεατροποίησης του Κάφκα. Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Δευτέρα 15 Απριλίου, από τις 18.30 έως 20.30, με ελεύθερη είσοδο.

Μια παράσταση που υμνήθηκε και βραβεύθηκε, η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Goodbye, Lindita» (φωτογραφία) σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, στις 17.00 και 20.00.

Με έργα Μότσαρτ, Πουλένκ, Μπάρτοκ, Σεν Σανς, Σκαλκώτα και Παπαγεωργίου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου θα παρουσιάσει μια μεγάλη συναυλία. Συντελεστές Μαρτίνα Γιατκαουσκάιτε, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Κάρολος Ζουγανέλης, Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη, Νίκος Κυριόσογλου, Χρίστος Παπαγεωργίου. Μουσική διεύθυνση Ντίαν Τσομπάνοφ. Αίθουσα τελετών ΑΠΘ, στις 21.00.

Στο πλαίσιο του «Σάββατο στο μουσείο με ένα βιβλίο», μικροί και μεγάλοι μπορούν να παραστούν στην ανάγνωση του «Η Μυρτιά και ο καθρέφτης» της Κατερίνας Παούρη, ένα βιβλίο για μητέρες και κόρες, ένα παραμύθι που εντάχθηκε στη συλλογή των βιβλίων του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων. Στο πωλητήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στις 12.00. Λεβίδου 13, Κηφισιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή