Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπη Εκδοση. Το βιβλίο της Ελισάβετ Χρονοπούλου «Γιώργος Αρβανίτης. Μια ζωή στο φως» θα παρουσιαστεί σήμερα στον Ιανό. Ο διεθνώς διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας αφηγείται πώς ξεκινώντας από τη Φίνος Φιλμ βρήκε τον καλλιτεχνικό του δρόμο, φωτίζοντας τη συννεφιασμένη Ελλάδα των ταινιών του Αγγελόπουλου. Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο Γιώργος Αρβανίτης, η Ελισάβετ Χρονοπούλου και ο Αχιλλέας Κυριακίδης. Σταδίου 24, στις 20.30.

Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή το Athens Science Festival ως δρώμενο για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την τέχνη. Με ειδικά προγράμματα για παιδιά και εκπαιδευτικούς, αλλά και θέματα που αφορούν όλους μας. Εναρξη στις 9 το πρωί με «Εργαστήριο Stem βιοτεχνολογίας», αλλά και την «Περιπέτεια της ανακύκλωσης», «Τα μυστικά των ελεφάντων». Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

«Είμαστε οι μνήμες μας; Και αν οι μνήμες θολώσουν, ποιοι είμαστε; Και τι επίδραση έχει αυτό στους αγαπημένους μας;». Ενα έργο-βίωμα, βασισμένο σε προσωπικές εμπειρίες, είναι η παράσταση «Αγάπη» (φωτογραφία), που σκηνοθετεί η Ελένη Ευθυμίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Πεσμαζόγλου 5, στις 21.00.

Εμπνευσμένη από το ποίημα «Το τραγούδι του εαυτού μου» του Γουόλτ Γουίτμαν είναι η παράσταση «Ι + U», της Λόρεν Γκάντερσον. Μια παράσταση που υμνεί το «μαζί», όταν δύο έφηβοι, η Καρολάιν, που για λόγους υγείας ζει μέσα σε ένα δωμάτιο με μοναδική επαφή της το Ιντερνετ, και ο Αντονι, που την προσεγγίζει για να γράψουν μαζί μια εργασία, θα βρεθούν κοντά. Θέατρο Ανεσις, Κηφισίας 14, στις 21.00.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα εμφανιστούν απόψε η βιολονίστα Ζανίν Γιάνσεν και ο πιανίστας Ντένις Κοζούχιν με δημοφιλέστατα έργα του 19ου αιώνα για βιολί και πιάνο: του Ρόμπερτ Σούμαν, της συζύγου του Κλάρα, δεινής πιανίστας και άκρως ενδιαφέρουσας συνθέτριας, και του Γιοχάνες Μπραμς. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή