Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο της Μαρίνας Καρύδα με τίτλο «Μάτι, 23 Ιουλίου 2018», με προσωπικές μαρτυρίες από την ημέρα της μεγάλης καταστροφής, θα παρουσιαστεί σήμερα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος, Μαρία Κατσουνάκη, δημοσιογράφος, Τάσος Αθανασόπουλος, που έχει καταθέσει τη δική του μαρτυρία των γεγονότων στο βιβλίο, και η συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντώνης Φουρλής. Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, στις 18.00.

Η ομάδα χορού Artogether, που συνίσταται από χορευτές/τριες με ή χωρίς αναπηρία, παρουσιάζει απόψε την παράσταση «Τricky little games», σε χορογραφία της Κατερίνας Γεβετζή, αναδημιουργεί με τα σώματα αναγνωρίσιμες –τουλάχιστον για το ευρύ κοινό– εικόνες και επιχειρεί να τις ανατρέψει αμφισβητώντας το κυρίαρχο βλέμμα. Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, στις 19.00 και μια έξτρα παράσταση την 1η Μαΐου στις 21.00.

Εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα η έκθεση «Κωνσταντίνος Βολανάκης – Ο ζωγράφος της θάλασσας επιστρέφει στον Πειραιά» (φωτογραφία) στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος με 52 πίνακες της συλλογής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα, στις 20.00.

«Ιστορίες από μάρμαρο και ξερολιθιά στα αλώνια του χρόνου» ονομάζεται η εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καταθέσεις πολιτισμού του Κέντρου Πολιτισμού και Τεκμηρίωσης» της Τράπεζας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή του ακαδημαϊκού, ομότιμου καθηγητή αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ με τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου. Κεντρικό κατάστημα της τράπεζας, 2 όροφος, Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων, Πανεπιστημίου 21, στις 18.30.

Τα 30 τους χρόνια γιορτάζουν οι εκδόσεις Πόλις και συνεχίζοντας τη σειρά εκδηλώσεων, διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον Τζόναθαν Κόου. Για τον Βρετανό συγγραφέα θα μιλήσουν η μεταφράστριά του, Αλκηστις Τριμπέρη, ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Χαρμπής και η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη. Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας 32, στις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή