Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια περιπέτεια αυτογνωσίας ονομάζει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος το βιβλίο (εκδόσεις Μεταίχμιο) του «Ελεύθερος σκοπευτής», που θα παρουσιαστεί σήμερα. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής Ανδρέας Παππάς. Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, στις 20.30.

Εγκαινιάζεται σήμερα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος η έκθεση «Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος: Τάχα και αγιογράφος. Αγιος Βασίλειος Βραχναίικων», σε επιμέλεια της Αθηνάς Κυριακώδη. Η έκθεση αποτυπώνει τον πολύχρονο αγώνα του ζωγράφου να αγιογραφήσει την εκκλησία και παρουσιάζει έργα και μακέτες. Με ελεύθερη είσοδο, αίθουσα πολλαπλών προβολών 2 ορόφου, στο ΚΠΙΣΝ.

Πώς έχει εκφραστεί η έννοια των παθών μέσα στα τραγούδια; Σε αυτό και σε άλλα ερωτήματα θέλουν να απαντήσουν το φωνητικό σύνολο En-Chor (φωτογραφία) και ο μαέστρος Σάββας Ρακιντζάκης μέσα από την παράσταση «Τα τραγούδια γίναν πάθη». Μαζί τους η σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα, ενώ αφηγείται η ηθοποιός Ιφιγένεια Γρίβα. Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», Μουσική Βιβλιοθήκη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20.00.

Το βιβλίο «Η Ελλάδα και ο πόλεμος της Κορέας» του Γιώργου Καζαμία ( εκδόσεις Εστία) θα παρουσιαστεί σήμερα στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει. Θα μιλήσουν οι Μανώλης Κούμας, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας Διεθνών Σχέσεων, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής ΕΚΠΑ. Ακαδημίας 32, στις 19.00.

Με έκπτωση που φτάνει έως 70% θα αγοράσετε βιβλία στο καθιερωμένο πασχαλινό bazzar στο βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, που ξεκινά σήμερα. Πλουτάρχου 22, Κολωνάκι, αλλά και διαδικτυακά στο www.kaponeditions.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή