Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους έχει οργανώσει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων. Στις 11.00, στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, τα παιδιά θα φτιάξουν ζωγραφιές με ένα ζάρι και μπόλικο παιχνίδι. Ενώ στις 16.00 και 18.00 στο Κέντρο Πηλού θα γίνει ένα εργαστήρι πηλού για όλη την οικογένεια. Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-92.47.031.

Eνα interview για δουλειά. Τέσσερις υποψήφιοι. Τέσσερις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες στην αρένα αναζήτησης εργασίας. Η παράσταση «Interview» (φωτογραφία), η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας «Εμείς», ολοκληρώνει τις παραστάσεις της σε σκηνοθεσία του Χρήστου Θάνου. Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κεραμεικός, στις 21.15.

Στο πλαίσιο του «Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα», του δημοφιλούς κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής, θα παρουσιαστούν τα μεγαλειώδη «Κατά Ματθαίον Πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν οι Ντέιβιντ Φίσερ, τενόρος, Πόντρικ Ρόουαν, μπασοβαρύτονος, Φανή Αντωνέλου, υψίφωνος, Ανριέτε Γκαίτε, κοντράλτο, Βασίλης Καβάγιας, τενόρος, Πέτρος Μαγουλάς, βαθύφωνος. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.

Στην εκδοχή του μύθου που θέλει την Περσεφόνη να κατεβαίνει στον Αδη με τη θέλησή της, βασίζεται το έργο του Γιάννη Ρίτσου από την Τέταρτη Διάσταση, «Περσεφόνη», ένα τολμηρό κείμενο για την απελευθέρωση του ανθρώπου μέσα από την εκπλήρωση της ερωτικής επιθυμίας. Σκηνοθεσία της Ασπας Τομπούλη και παίζουν οι Αντρια Ράπτη και Μιράντα Ζησιμοπούλου. Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, στις 21.00.

Συνεχίζεται ο… μαραθώνιος εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με 50 συναυλίες και τη συμμετοχή 500 καλλιτεχνών, που απλώνεται και σήμερα σε όλη την πόλη. Με δωρεάν είσοδο, σε κάποιες εκδηλώσεις με προκρατήσεις. Αναλυτικό πρόγραμμα nationalopera.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT