Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι κάνω όταν δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω;» Μέσα σε ένα διαμέρισμα, πέντε επαναστάτες σχεδιάζουν τη δολοφονία του Μεγάλου Δούκα. Πέντε άνθρωποι συναντιούνται και επιλέγουν να ζουν σε έναν παράλληλο χρόνο. Το έργο «Δίκαιοι» του Αλμπέρ Καμύ σε μια νέα μετάφραση και σκηνοθεσία της Μαρίσσας Φαρμάκη παρουσιάζεται σήμερα στο «Το Πάνω Σπίτι» στις 21.00, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 37.

«Από το Πάθος στην Ανάσταση» (φωτογραφία) ονομάζεται η έκθεση που δημιούργησε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μόνο για την πασχαλινή περίοδο και μέχρι τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Σε αυτήν εκτίθενται γνωστά και άγνωστα έργα από τις συλλογές του μουσείου, όπως το μνημειώδες έργο του Λουδοβίκου Θείρσιου, το χρυσοκέντητο επιγονάτιο του Νεοφύτου Λαρίσης του 17ου-18ου αι. και πολλά άλλα. Βασ. Σοφίας 22.

Τελευταία ημέρα για την έκθεση «Θυμήσου, Σώμα…» στην Kalfayan Galleries, μια πολυπρισματική μελέτη της απεικόνισης του ανθρώπινου σώματος στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη με αφετηρία το ομότιλο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη και με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των: Lynda Benglis, Γεώργιου Μπουζιάνη, Dorothy Iannone, Tracey Emin, Εδουάρδου Σακαγιάν, Lucas Samaras, Takis, Πάνου Τσαγκάρη, Γιάννη Τσαρούχη. Χάρητος 11, Κολωνάκι.

Με αφορμή την κακοκαιρία «Daniel» που παρέσυρε το σπίτι του Αλέξανδρου Ψυχούλη στο Νότιο Πήλιο, ο καλλιτέχνης δημιουργεί μια σειρά ζωγραφικών έργων σαν μια «θεραπευτική» και τρυφερή ματιά στην αγριότητα του φαινομένου. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 11 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, από τις 14.00 έως τις 20.00.

Συνεχίζεται στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης η σειρά εορταστικών, δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά 5 έως 11 ετών, όπου τα παιδιά ζωγραφίζουν με αφορμή γνωστά βιβλία. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Κόδρου 9, Πλάκα, από τις 08.00 έως τις 15.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή