Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατομική έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους «AMVRAKIA.MIA», με τη μορφή μιας in situ εγκατάστασης, φιλοξενείται στη Citronne Gallery και εκτείνεται σε όλο το μήκος της γκαλερί. Πρόκειται για μια εγκατάσταση αποτελούμενη από ηχητικά γλυπτά, επιτοίχια έργα και βίντεο, που αντιπαραθέτουν στον κλειστό χώρο ενός αστικού διαμερίσματος την αγροτική ύπαιθρο, μια σύνθεση από υλικά και άυλα ντοκουμέντα: ήχους, ύλη, μνημονικά στοιχεία, εντυπώσεις και αρχειακό υλικό. Πατριάρχου Ιωακείμ 19.

Στην ομαδική έκθεση «Φύση Πάσχουσα» / «Natura Patiens» (φωτογραφία), σε επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλου, δρος Θαλάσσιας Βιολογίας και ανεξάρτητης επιμελήτριας, 32 Ελληνες δημιουργοί παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, textile art, εγκατάστασης, φωτογραφίας και βίντεο που εμπνέονται από το φυσικό περιβάλλον. Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (κτίριο Α), Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο. Διάρκεια έως 26/5.

Τέσσερις ηθοποιοί σε οκτώ ρόλους εναλλάσσουν σκηνές και χαρακτήρες στην καυστική σάτιρα «Ο άσχημος» του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ, με τους Ορφέα Αυγουστίδη, Γιάννη Κλίνη, Μαίρη Μηνά και Ηλία Μουλά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Το έργο μιλάει για τη βιαιότητα της σύγχρονης ναρκισσιστικής κοινωνίας, στην οποία η εικόνα και το κοινωνικό στάτους καθορίζουν τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3.

Η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου με τίτλο «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» βασίζεται στις ιστορίες των γυναικών της Θεσσαλίας κατά τον 19ο και τον 20ό αι., επιτρέποντάς μας να εμπλακούμε σε αφηγήσεις που προσεγγίζουν μαγικές τελετουργικές πρακτικές από τη ζωή των «θεραπευτριών» της ελληνικής παράδοσης. Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55. Εως 9/5.

To κινηματογραφικό αριστούργημα «Σκηνές από ένα γάμο» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν παρουσιάζεται στο θέατρο σε σκηνοθεσία Ελενας Καρακούλη, με τους Νίκο Ψαρρά και Μαρίνα Ασλάνογλου. Η ιστορία της Μαριάνε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια τα στάδια μιας συζυγικής σχέσης. Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT