Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγαπημένος δραματουργός του ελληνικού κοινού Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα «επιστρέφει» στη σκηνή με το έργο «Περλιμπλίν και Μπελίσα», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, παρουσιάζοντας το αγαπημένο θέμα του, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, με μια ιστορία τρυφερή και οδυνηρή. Η ιστορική μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου και τη μουσική έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς. Θέατρο Πορεία at Victoria, Τρικόρφων 3-5.

Eνα βαριετέ με σταρ τον Τάκη Ζαχαράτο, που σατιρίζει τα ευτράπελα της τηλεόρασης, της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής, είναι το σόου «Sweet Dreams». Για λίγες παραστάσεις ακόμη στο Vergina Theatro, στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 μ.μ.

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Βασιλικής Κούκου, με τίτλο «Where flowers are singing» (φωτογραφία), σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα. Πρόκειται για μια εγκατάσταση στην οποία συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια, μαγικά φίλτρα, τοτέμ και αδιευκρίνιστης ταυτότητας φιγούρες παρμένες από τη σφαίρα της ψευδαίσθησης, της μυθολογίας και του παραμυθιού. Πλατεία Κολωνακίου 20.

Μετά την επιτυχία της στην Αθήνα, η παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, βασισμένη σε ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, ταξιδεύει σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας. Σήμερα στα Χανιά, Μαριδάκη και Ακτή Μιαούλη. Στις 9 μ.μ.

Η ιστορική και εικαστική έκθεση «Νεάπολις, “κοιτίς αμεριμνησίας και νεότητος” 1855-1965», εμβαθύνοντας την έρευνα και προσεγγίζοντας με σύγχρονο βλέμμα την παρακαταθήκη της ιστορικής γειτονιάς, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μέσα στον Μάιο. Ελληνοαμερικανική Ενωση, Μασσαλίας 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT