Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημιουργίες Τηνιακών μαρμαρογλυπτών που συνδιαλέγονται με γλυπτικά αντικείμενα σύγχρονου ντιζάιν από μάρμαρο περιλαμβάνει η έκθεση «A Future for the Past», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός ομότιτλου διετούς προγράμματος υπό την επιμέλεια της Μαρία Κριστίνα Ντιντέρο και παρουσιάζεται από το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το ατελιέ on·entropy. Από τις 10 π.μ., Κουμπάρη 1.

Εμπνευσμένη από τον Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ, που ζωγράφιζε ανθρώπινες φιγούρες με την πλάτη τους στον θεατή, η παράσταση «The Verso» (φωτογραφία), σε χορογραφία της Αναστασίας Βαλσαμάκη, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου επιχειρώντας μέσα από την απουσία βλεμματικής επαφής των ερμηνευτών με το κοινό να πειραματιστεί με την «πίσω όψη» των πραγμάτων. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης «Μυστήριο 59: U(r)topias – Ακαδημία Χορογραφίας», του θεσμού «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023», δώδεκα νέοι και νέες χορογράφοι παρουσιάζουν στον χώρο X-Bowling Art Center τα εν εξελίξει έργα που εμπνεύστηκαν από την πόλη της Ελευσίνας. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πατρίσια Απέργη. Στις 8.30 μ.μ., Χαριλάου 12.

Επειτα από δύο χρόνια μελέτης, σύνθεσης κειμένων και τραγουδιών, αμέτρητων αυτοσχεδιασμών και πολύωρων σκηνικών δοκιμών, οι τελειόφοιτοι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζουν στο Υποσκήνιο του Μεγάρου Μουσικής μια αντισυμβατική προσέγγιση του αριστουργήματος του Τσέχοφ «Τρεις αδελφές». Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1.

Ατομικές αφηγήσεις που περνούν μέσα από την αυτονομία, την απόκριση και την αλληλεξάρτηση μέχρι να συναντηθούν και να συνθέσουν έναν κοινό τόπο, περιλαμβάνει το νέο έργο της χορογράφου Μίνας Ανανιάδου, με τίτλο «Antilles», που παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές. Στις 9 μ.μ., Ιάκχου 16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT