Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• «Το πνεύμα των Χριστουγέννων», μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς, με συμμετοχικό χαρακτήρα για παιδιά ηλικίας 4-11 ετών, από την ομάδα HIPPO. Διάρκεια 1 ώρα. 22/12 στις 3 μ.μ. 23/12 στις 5 μ.μ. Θέατρο 104. Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

• Μια διαφορετική βόλτα στην Πλάκα του Παπαδιαμάντη, έναν λογοτεχνικό περίπατο με τη συμμετοχή της σκηνοθέτιδος Ελένης Αλεξανδράκη διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών. 23/12. Στις 11.30 π.μ. Τριπόδων 23, Πλάκα.

• Το «Νικήστε τον Βιβλιοφάγο»,  ένα παιχνίδι γνώσεων με θέμα το βιβλίο, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, καλεί σήμερα σε συμμετοχή μεγάλους και μικρούς άνω των 15 ετών. 12 μ. – 2 μ.μ. Πλατεία Κοτζιά.

• Ετήσια εορταστική συναυλία για τα Χριστούγεννα διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας με μελωδίες του Σούμπερτ, σονάτες και τραγούδια. Συμμετέχει η μεσόφωνος Μαγδαληνή Τζαβέλλα. 23/12. Στις 12 στην αίθουσα του Βωμού. Πατησίων 44.

• Ξεκινά σήμερα το μεγάλο εορταστικό πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με μια παράσταση στην οποία δεινόσαυροι και άλλα προϊστορικά πλάσματα «πάιρνουν μέρος» στην πλοκή. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την ομάδα «Πάροδος». 22/12. 11 π.μ. και 1.30 μ.μ. Κέντρο Γαία, Οθωνος 100, Κηφισιά.

• Η φημισμένη ομάδα κλασικού μπαλέτου του Μόντε Κάρλο παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής το παραμύθι «Σταχτοπούτα» σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Ζαν Κριστόφ Μεγιό και μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ. 23-25-27/12. Στις 8 μ.μ. Λεωφ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• O Διονύσης Σαββόπουλος συνεχίζει τις παραστάσεις του στο «Αλσος» με εβδομαδιαίο πρόγραμμα και καλεσμένους, ενώ τα Σαββατοκύριακα ακούγονται «Τα τραγούδια των άλλων». Στις 9 μ.μ. Το Αλσος, Ευελπίδων 4.

• O Σταύρος Ξαρχάκος και η Χάρις Αλεξίου στις επιτυχημένες βραδιές τους με θαυμάσιο ρεπερτόριο. 22/12, στις 9.30 μ.μ. 23/12, στις 8.30 μ.μ. Gazarte, Βουτάδων 32.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή