ΑΤΖΕΝΤΑ

Το «Μέλι» στο αφιέρωμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

to-meli-sto-afieroma-tis-ellinikis-psychiatrikis-etaireias-2304875

Η ιταλική ταινία «Μέλι», σε σκηνοθεσία Βαλέρια Γκολίνο (2013) είναι η επόμενη ταινία του φετινού αφιερώματος για την Ευθανασία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, που διεξάγεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στον Κεραμεικό.

Η 30χρονη Ιρένε, γνωστή και ως «Μέλι» προσφέρει παράνομα σε ασθενείς με σωματικές νόσους τελικού σταδίου και έναντι αμοιβής, τη δυνατότητα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία με ουσία που εισάγει η ίδια από το Μεξικό.

Η κατάσταση για την ίδια και τη συνείδησή της περιπλέκεται όταν καταλαβαίνει ότι έχει δώσει άθελά της την ουσία σε έναν άντρα μεγαλύτερης ηλικίας, ο οποίος θέλει να αυτοκτονήσει χωρίς να πάσχει από ανίατη ασθένεια. Στην προσπάθειά της να τον μεταπείσει , η Ιρένε έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό, τις επιλογές και την ιστορία της.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παθολόγο-γηρίατρο Ευρυδίκη Κραβαρίτη, την ψυχολόγο-ψυχαναλύτρια Ελισάβετ Παπανδρέου και τον Ηλία Βλάχο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή για ιατρικά και ηθικά διλήμματα σχετικά με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και το τέλος της ζωής.

Κυριακή 17/3/2019, 12 μεσημέρι, Ταινιοθήκη της Ελλάδας «Λαΐς», Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου.