Το «Μέλι» στο αφιέρωμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Το «Μέλι» στο αφιέρωμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική ταινία «Μέλι», σε σκηνοθεσία Βαλέρια Γκολίνο (2013) είναι η επόμενη ταινία του φετινού αφιερώματος για την Ευθανασία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, που διεξάγεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στον Κεραμεικό.

Η 30χρονη Ιρένε, γνωστή και ως «Μέλι» προσφέρει παράνομα σε ασθενείς με σωματικές νόσους τελικού σταδίου και έναντι αμοιβής, τη δυνατότητα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία με ουσία που εισάγει η ίδια από το Μεξικό.

Η κατάσταση για την ίδια και τη συνείδησή της περιπλέκεται όταν καταλαβαίνει ότι έχει δώσει άθελά της την ουσία σε έναν άντρα μεγαλύτερης ηλικίας, ο οποίος θέλει να αυτοκτονήσει χωρίς να πάσχει από ανίατη ασθένεια. Στην προσπάθειά της να τον μεταπείσει , η Ιρένε έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό, τις επιλογές και την ιστορία της.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παθολόγο-γηρίατρο Ευρυδίκη Κραβαρίτη, την ψυχολόγο-ψυχαναλύτρια Ελισάβετ Παπανδρέου και τον Ηλία Βλάχο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή για ιατρικά και ηθικά διλήμματα σχετικά με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και το τέλος της ζωής.

Κυριακή 17/3/2019, 12 μεσημέρι, Ταινιοθήκη της Ελλάδας «Λαΐς», Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT