Ο Σκρουτζ στη Θεσσαλονίκη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσκεκλημένο τον σπουδαίο βετεράνο των κόμικς της Ντίσνεϊ, Ντον Ρόσα, που συνέδεσε το όνομά του με τη νεότερη ιστορία του βαθύπλουτου και φιλάργυρου θείου Σκρουτζ Μακ Ντακ και της οικογένειας Ντακ, ανοίγει σήμερα το πέμπτο «κεφάλαιο» του The Comic Con στη Θεσσαλονίκη. 

Μετά τον «σκοτεινό» Φρανκ Μίλερ που επισκέφθηκε πέρυσι το συνέδριο των κόμικς, ο 67χρονος Αμερικανός σχεδιαστής θα «λάμψει» με τον «Γιο του Ηλιου» και τις περίπου 100 ιστορίες της οικογένειας Ντακ που φέρουν την υπογραφή του. Το τεχνικό πενάκι του Ρόσα –επηρεασμένο από τις σπουδές μηχανικού του καλλιτέχνη– είναι πίσω από ιστορίες όπως «Επιστροφή στη Ζαναντού», «Η αναζήτηση της Καλεβάλα», ενώ το πιο γνωστό του έργο είναι «Ο βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ» που εξιστορεί το παρελθόν του θείου Σκρουτζ και βασίζεται στο σύμπαν που δημιούργησε ο Καρλ Μπαρκς, ένα «πρίκουελ» της εποχής με άλλα λόγια. Σε ερωτήσεις του κοινού θα απαντήσει ο Ντον Ρόσα, όπως και ο γνωστός Νεοζηλανδός ηθοποιός Μάνου Μπένετ, ο οποίος οδηγούσε τις ορδές των Ορκ με τη μορφή του μοχθηρού Αζογκ στην κινηματογραφική τριλογία φαντασίας «Xόμπιτ» του Πίτερ Τζακσον, και θα βρίσκεται στους χώρους του The Comic Con.

Ανάμεσα στους διεθνείς προσκεκλημένους του συνεδρίου είναι και ο Αμερικανός συγγραφέας Μπράιαν Ατζαρέλο που έχει γράψει σενάρια για τις περιπέτειες του Μπάτμαν, του Σούπερμαν και της Γουόντερ Γούμαν και συνεργάζεται με τον Λι Μπερμέγιο στο πολυσυζητημένο –για τους φαν του είδους– κόμικ «Batman: Damned» της DC.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί επίσης ο Γάλλος συγγραφέας και συνεχιστής του «Λούκι Λουκ» Ερβ Νταρμεντόν (Achde). 

Το φεστιβάλ τιμά επίσης τον ηθοποιό Τάσο Κωστή ο οποίος εδώ και χρόνια δανείζει τη φωνή του σε ορισμένους από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ήρωες κινουμένων σχεδίων, όπως στον Αστυνόμο Σαΐνη, στον Δρακουμέλ, στον Γκούφι, ενώ συμμετείχε και στις ταινίες «Το βιβλίο της ζούγκλας 2», «Ο αυτοκράτορας έχει κέφια», «Η εποχή των παγετώνων 2: Η απόψυξη».

Στην τριήμερη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης περισσότεροι από 150 Ελληνες καλλιτέχνες, ορισμένοι από τους οποίους συνεργάζονται με εταιρείες του εξωτερικού.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι Ηλίας Κυριαζής, Μιχάλης Διαλυνάς, Σταύρος Κιουτσιούκης, Τάσος Μαραγκός, Dani, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, ενώ ο Soloup θα παρουσιάσει το νέο του graphic novel «Ο Συλλέκτης – έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» (εκδ. Ικαρος). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή