ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

– Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Μαζί ξανά» (εκδ. Βακχικόν) πραγματοποιείται από τον Διονύση Μαρίνο στο Polis Art Cafe. Στις 8 μ.μ. Πεσμαζόγλου 5.

– Παράσταση stand up comedy από την Hρα Κατσούδα στο «Ανφάν Γκατέ in Guadeloupe» στο Τελλόγλειο Iδρυμα Τεχνών. Στις 9.30 μ.μ. Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη.

– Ξεκινά διήμερο αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και συγγραφέα Eugenio Barba, ιδρυτή του θεάτρου ODIN και της Διεθνούς Σχολής Θεατρικής Ανθρωπολογίας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Από τις 9 π.μ. Δελφοί.

– Το βιβλίο «Κύματα στη στεριά» του Χάρη Βαφόπουλου παρουσιάζεται στο καφέ «Μπλε ελάφι» της Κοζάνης από τη φιλόλογο Ελένη Σαββίδου. Στις 7 μ.μ. Παύλου Μελά 42.

– Ομαδική έκθεση 16 εικαστικών με τίτλο «+9» σε επιμέλεια και concept design του Κώστα Πράπογλου παρουσιάζεται στην Ιερά Οδό, απέναντι από το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού. Από τις τις 2 έως τις 8 μ.μ. Ιερά Οδός 18-20.

– Συναυλία από τα «Χάλκινα της Γουμενίτσας» μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Αρετή Κετιμέ και Νίκο Κουρκούλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Στις 8.30 μ.μ. Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη.

– Ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών στο τσέλο με μια μουσική βραδιά στο Ωδείο Αθηνών με τον τσελίστα Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο και τον Θοδωρή Ιωσηφίδη στο πιάνο. Στις 9 μ.μ. Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19.

– Συναυλία δίνουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο πάρκο Γουδί, στο πλαίσιο του «Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου». Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ. Γεωργ. Παπανδρέου 99.