ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

– Ο κορυφαίος μαέστρος Ρικάρντο Μούτι μαζί με την Ορχήστρα Νέων Λουίτζι Κερουμπίνι και με ελληνικές ορχήστρες και χορωδίες παρουσιάζει την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν με την έκκληση για αδελφοσύνη που εκφράζει η «Ωδή στη χαρά». Στις 9 μ.μ. Ηρώδειο.

– Συναυλία στον κήπο του Μεγάρου με την ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση Γιάννη Αστερή, ξεκινάει σήμερα στις 9.30 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Βόλου Μελίνα Μερκούρη.

– Στο πλαίσιο του νέου Φεστιβάλ Επταπυργίου διοργανώνεται η συναυλία «Μουσική του πάθους» με τον πολυβραβευμένο σολίστ σαξοφώνου Θεόδωρο Κερκέζο και άλλους μουσικούς. Στις 9.30 μ.μ. Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη.

– Συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον κήπο και τα πάρκα αλλιώς» στο Αλσος Παγκρατίου. Στις 8 μ.μ. Φαίδρου 6.

– Ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Στην αποβάθρα» με αφορμή το ομώνυμο έργο του Κων/νου Βολανάκη διοργανώνει η γκαλερί Art Πρίσμα. Εως 20/7. Στις 10.30 μ.μ. Κουντουριώτου 187, Πειραιάς.

– Ο Γιώργος Νταλάρας και η Ασπασία Στρατηγού δίνουν συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Στις 9 μ.μ. Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου.