ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

– Το Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως εγκαινιάζει σήμερα την έκθεση  «Γιάννης Τσαρούχης – Επίκαιρος και διαχρονικός» και παρουσιάζει 91 έργα του μεγάλου καλλιτέχνη. Στις 8 μ.μ. Διάρκεια έως 30/9. Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, Χώρα Ανδρου.

– Εμπνευσμένη από τον μύθο των Σειρήνων, η παράσταση χορού Siren του χορευτή, χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Danish Dance Theatre Pontus Lidberg, παρουσιάζεται στο ΚΠΙΣΝ, στην Αίθουσα Σταυρος Νιάρχος. 9 μ.μ. 28/7.

– Εγκαινιάζεται σήμερα η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη με τίτλο «Αντιστάσεις και αποκλεισμοί» σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη στην γκαλερί CITRONNE στον Πόρο. Διάρκεια έως 8/9. Στις 8.30 μ.μ. Λεωφ. Παπαδοπούλου, Πόρος.

– Το σωματείο  «Οι φίλοι της Τήνου» διοργανώνουν συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, στην οποία συμμετέχει και ο μουσικός Παναγιώτης Λάμπουρας  στην Σχολή Ουρσουλινών. Στις 9 μ.μ. Σχολή Ουρσουλινών, Λουτρά Τήνος.

– Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Animart στην Υδρα η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη ερμηνεύει σήμερα σε θεατρικό αναλόγιο το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η ευλογία». Στις 9 μ.μ. Ιστορική οικία Λάζαρου Κουντουριώτη.

– Ολοκληρώνεται την Κυριακή 28/7 το «Athens Photo Festival», έχοντας στο επίκεντρο τη φωτογραφία και τον σύγχρονο οπτικό πολιτισμό. Από τις 10 π.μ. Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138.

– Μουσική βραδιά με παραδοσιακή μουσική από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, καθώς και συνθέσεις του Alejandro Diaz παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς. Σήμερα στις 9 μ.μ. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

– Ο Ολι Τέμπα και ο Τζέικ Ουέρι, μέλη της μπάντας «The Herbaliser» έρχονται στην ταράτσα του Gazarte για μια συναρπαστική συναυλία. Σήμερα στις 9 μ.μ. Βουτάδων 34, Γκάζι.

– Ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος παρουσιάζει έναν κύκλο έργων του στην γκαλερί Karopoulos Fine Arts στις Σπέτσες. Εως 2/8. Στις 9 μ.μ. Σπέτσες.