Πολεμικό Μουσείο: Για την ελευθερία και τη μνήμη

Πολεμικό Μουσείο: Για την ελευθερία και τη μνήμη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγώνας  και πάθη – οι Πολωνοί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με αφορμή την 80ή επέτειο από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την επίθεση των χιτλερικών δυνάμεων κατά της Πολωνίας.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ομάδα ιστορικών του Μουσείου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γκντανσκ για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας.  Το μουσείο ιδρύθηκε το 2017 και από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες.

Ο σκοπός των επιμελητών της έκθεσης είναι να αναδείξουν τις διάφορες μορφές αγώνα του πολωνικού λαού προς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα. Η Πολωνία, ως πρώτη χώρα στην οποία εισέβαλαν οι ναζί, αντιστάθηκε στο Γ΄ Ράιχ και στην πραγματικότητα ποτέ δεν συνθηκολόγησε. «Η ελευθερία είναι η ανώτατη αξία, και η μνήμη της τραγωδίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί το κοινό μας καθήκον και εκφράζει τον σεβασμό μας στις θυσίες των προγόνων μας. Αυτό είναι και το κύριο μήνυμα της έκθεσης», σημειώνει ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Tomasz Wiśniewski. 

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Ριζάρη 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή