Η Ομάδα Sacra στο Tempus Verum – Εν Αθήναις: Το αλάτι κλείνει πληγές…

Η Ομάδα Sacra στο Tempus Verum – Εν Αθήναις: Το αλάτι κλείνει πληγές…

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εβγαλες από πάνω σου αυτό που σε τρώει, αυτό που σου δημιουργεί φαγούρα; Ή θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή σου με όλα αυτά που σε τρώνε και σου την έχουν καθορίσει; Επέστρεψες στην πραγματικότητα, άφησες πίσω την ξεγνοιασιά των διακοπών; Τον άλλο τόπο, τον καινούργιο ή τον γνώριμο, τον παιδικό; Μπορεί να είναι η επιθυμία απλά να κάθονται ωραία τα μαλλιά σου. Κάποιος λέει: άφησε το αλάτι πάνω σου, κλείνει πληγές. Αλμυρά είναι και τα δάκρυά μας, θα τα ξεπλύνουμε;»

Ερωτήματα, καταιγιστικά ερωτήματα θέτει η Ομάδα Sacra. Την αποτελούν πέντε νέοι απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν που με την παράσταση υπό τον τίτλο «Ξέπλυνες το αλάτι από πάνω σου;» κέρδισαν το 1ο βραβείο στο AdaptFestival 2 τον Ιούνιο, και από τις 25 Σεπτεμβρίου θα την παρουσιάσουν στον χώρο Tempus Verum – Εν Αθήναις.

Οι νέοι ηθοποιοί –Χριστίνα Βλάχου, Χρήστος Καραβέβας, Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη, Ελένη Σιδηροκαστρίτη, Γιώργος Χρόνης– εμπνεύστηκαν από το φιλοσοφικό δοκίμιο του Επίκτητου «Η Ελευθερία». Ο Επίκτητος παρομοιάζει τον ελεύθερο άνθρωπο με ένα ψάρι, που όταν πας να του στερήσεις το νερό, τη θάλασσα, το αλάτι, αυτό πεθαίνει. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Vassilis Awad.

Παραστάσεις στις 25, 26, 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου 9 μ.μ., Ιάκχου 19, Γκάζι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή