ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Ομάδα Sacra στο Tempus Verum – Εν Αθήναις: Το αλάτι κλείνει πληγές…

i-omada-sacra-sto-tempus-verum-amp-8211-en-athinais-to-alati-kleinei-pliges-amp-8230-2336114

«Εβγαλες από πάνω σου αυτό που σε τρώει, αυτό που σου δημιουργεί φαγούρα; Ή θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή σου με όλα αυτά που σε τρώνε και σου την έχουν καθορίσει; Επέστρεψες στην πραγματικότητα, άφησες πίσω την ξεγνοιασιά των διακοπών; Τον άλλο τόπο, τον καινούργιο ή τον γνώριμο, τον παιδικό; Μπορεί να είναι η επιθυμία απλά να κάθονται ωραία τα μαλλιά σου. Κάποιος λέει: άφησε το αλάτι πάνω σου, κλείνει πληγές. Αλμυρά είναι και τα δάκρυά μας, θα τα ξεπλύνουμε;»

Ερωτήματα, καταιγιστικά ερωτήματα θέτει η Ομάδα Sacra. Την αποτελούν πέντε νέοι απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν που με την παράσταση υπό τον τίτλο «Ξέπλυνες το αλάτι από πάνω σου;» κέρδισαν το 1ο βραβείο στο AdaptFestival 2 τον Ιούνιο, και από τις 25 Σεπτεμβρίου θα την παρουσιάσουν στον χώρο Tempus Verum – Εν Αθήναις.

Οι νέοι ηθοποιοί –Χριστίνα Βλάχου, Χρήστος Καραβέβας, Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη, Ελένη Σιδηροκαστρίτη, Γιώργος Χρόνης– εμπνεύστηκαν από το φιλοσοφικό δοκίμιο του Επίκτητου «Η Ελευθερία». Ο Επίκτητος παρομοιάζει τον ελεύθερο άνθρωπο με ένα ψάρι, που όταν πας να του στερήσεις το νερό, τη θάλασσα, το αλάτι, αυτό πεθαίνει. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Vassilis Awad.

Παραστάσεις στις 25, 26, 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου 9 μ.μ., Ιάκχου 19, Γκάζι