ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

– Η Ελληνοαμερικανική Ενωση παρουσιάζει την έκθεση ανέκδοτου αρχείου του Βασίλη Κοφινά με τίτλο «Cruise: A floating archive» (Κρουαζιέρα: Αρχείο εν πλω). Οι φωτογραφίες χρονολογούνται στην περίοδο της δικτατορίας, όταν ο Κοφινάς ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Στις 7.30 μ.μ. Μασσαλίας 22.

– Οι Onirama δίνουν συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας στις 8.30 μ.μ. Θα ακουστούν όλες οι μεγάλες τους επιτυχίες. Κορυδαλλός.

– Συζήτηση στον Ιανό με αφορμή τη σχολιασμένη έκδοση αρχειακού υλικού με τίτλο «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από έγγραφα του Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών». Θα μιλήσουν η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Στέλιος Περράκης και ο Αρης Ραδιόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Ψαρόπουλος. Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– Οι μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες συναντούν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Συνολικά 80 κλασικοί μουσικοί, τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα, o βιρτουόζος Uli Jon Roth και η φωνή του Ray Wilson, σε δύο συναυλίες σήμερα και αύριο το βράδυ στο Ηρώδειο. Στις 9 μ.μ.

– Η ταινία «Delivery» του Νίκου Παναγιωτόπουλου προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κινηματογράφος και Πόλη» στο θερινό σινεμά Λαΐς. Στις 9.30 μ.μ. Μεγ. Αλεξάνδρου 136.

– Oι γνωστοί του ελληνικού κοινού Stomp, το συγκρότημα που δίνει εκρηκτικά live χτυπώντας τενεκέδες, ξύλα, βαρέλια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, εμφανίζεται σήμερα και αύριο στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Στις 9 μ.μ.