ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

– Η Roma Gallery ανοίγει τη νέα σεζόν με έναν από τους πιο σημαντικούς Eλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες, τον Δημήτρη Αληθεινό, σε μια έκθεση με έργα της περιόδου 2000-2010. Στις 8 μ.μ. Εως 19/10. Roma Gallery, Ρώμα 5, Αθήνα.

– Το Σπίτι της Κύπρου και το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) παρουσιάζουν το βιβλίο του Πάνου Τριγάζη «Λαμπράκης – Κύπρος, Κοινή Πορεία Ειρήνης». Στις 7 μ.μ. Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα.

– To TAF/the art foundation εγκαινιάζει την έκθεση «Not a straight line» της Μυρσίνης Αρτακιανού και του Stéphane Clor. Στις 8 μ.μ. Εως τις 6/10. Νορμανού 5, Αθήνα.

– Με αφορμή τα βιβλία του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» και «Μικροί δρόμοι της Αθήνας», πέντε φωτογράφοι παρουσιάζουν την αθέατη/αφανή/υπαινικτική Αθήνα. Παράλληλα ο συγγραφέας παρουσιάζει 9 φωτογραφικές στιγμές που σηματοδοτούν τη δική του ματιά στο θέμα. Εως 5/10. Κέντρο Τεχνών «Μετς», Ευγενίου Βουλγάρεως 6.

​​​​​​- Το ΜΙΕΤ φιλοξενεί στην αυλή του τη μουσική ομάδα «Δυνάμεις του Αιγαίου» που παρουσιάζει συνθέσεις εμπνευσμένες από τη μουσική του Αιγαίου, της Μεσογείου και των Βαλκανίων. 19-20/9. Στις 8.30 μ.μ. Θουκυδίδου 13, Πλάκα.

– Η θρυλική φωνή του μπλουζ και της γκόσπελ, η Janice Harrington και οι Blues Cargo ξαναβρίσκονται μαζί στη σκηνή του Ορφέα για τρεις βραδιές με «μαύρο» ήχο. 19-21/9. Στις 10.30 μ.μ. Orfeas Bar Cafe Restaurant, Φωκίωνος Νέγρη 25.