ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση στην ιστορία της Κύπρου

Περιήγηση στην ιστορία της Κύπρου

Σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται απόψε στις 6 μ.μ. στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα παρουσιαστεί το ερευνητικό πρόγραμμα «Αναπαραστάσεις της παράκτιας ζώνης της Κύπρου μέσα από τομές ιστορικών χαρτών και άλλες απεικονίσεις», το οποίο εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Χρίστο Χαλκιά και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου.

Κύριος στόχος ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός συστήματος με τη μορφή διαδικτυακής εφαρμογής ελεύθερης πρόσβασης, για την αναγνώριση, οργάνωση και ταξινόμηση του περιεχομένου ιστορικών αναπαραστάσεων της νήσου Κύπρου.

Η ελεύθερης πρόσβασης διαδικτυακή εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να πλοηγηθεί στο ιστορικό παρελθόν της Κύπρου μέσα από τεκμηριωμένο εικονογραφικό υλικό, να το διερευνήσει και να το συγκρίνει με τη σημερινή πραγματικότητα.

Επιπλέον, κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορεί να συμβάλλει, εάν επιθυμεί, στον περαιτέρω εμπλουτισμό της, παρέχοντας νέο υλικό ή συμμετέχοντας στην ερμηνεία του υπάρχοντος.

Την εφαρμογή βρίσκει κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://gaia.hua.gr/coastal_cyprus.