Εκδήλωση «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»

Εκδήλωση «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός από τους Τούρκους, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου Μεσογαίας, διοργανώνει το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019 εκδήλωση με τίτλο: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας».

Το 2019 εμπεριέχει έναν δυνατό συμβολισμό. Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έγινε αιωνόβια. Παρά την βαρβαρότητα του εγκλήματος καθεαυτού, παρά τη λήθη, την άρνηση αλλά και την αδιαφορία που αντιμετώπισε στο διάβα του χρόνου, ο Ποντιακός Ελληνισμός, όχι μόνο επιβίωσε αλλά και άνθισε, όπως ανθίζει ανά τους αιώνες η ελπίδα για τους Έλληνες μέσα από τον εμβληματικό στίχο: «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Φέτος, λοιπόν, ο Ποντιακός Ελληνισμός γίνεται πρεσβευτής του πανανθρώπινου αιτήματος να μην ξαναζήσει η Ανθρωπότητα Γενοκτονίες, αφού η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του εγκλήματος έχει πληγώσει αρκετούς λαούς στο πέρασμα του χρόνου και εξακολουθεί, όσο δεν υπάρχει αναγνώριση και αποκατάσταση της πληγής αυτής. Έτσι, με πνεύμα εξωστρέφειας και πρόθεση ενσυναίσθησης, σας καλούμε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη και σε άλλες γενοκτονίες.

Ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε μέσα από τον κόσμο της τέχνης, μιας τέχνης που αφηγείται και αποτελεί «τη Μνήμη της Ανθρωπότητας». Το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019 στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό (Πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8) και ώρα 19:30, με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου θα απολαύσουμε μουσική κινηματογράφου από ταινίες που αφορούν την Γενοκτονία, (La vita è bella, Schindler’s list), αποσπάσματα ταινιών που αγγίζουν την ίδια θεματική (The Promise, Bitter Harvest, Hotel Rwanda), αλλά και γνωστά κομμάτια της κλασσικής μουσικής, που αναδεικνύουν τον παγκόσμιο μουσικό πλούτο που είναι κτήμα της Ανθρωπότητας με έργα Beethoven, Shostakovich, Dvorak κ.α.

Για πληροφορίες – κρατήσεις παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στους: Γιάννης Ραπτόπουλος 6976 986 848 & Ελίνα Μυστακίδου 6971 562 283

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή