ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

– Hμερίδα με τίτλο «Ο θάνατος στην Αίγυπτο. Από τους Φαραώ στους Πτολεμαίους» διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο αμφιθέατρο του μουσείου. Στις 9 π.μ. 28ης Οκτωβρίου 44.

– Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη (1850-1929) με ομιλητές τους Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλο, Αρετή Βασιλείου, Λάμπρο Βαρελά και Σταύρο Ζουμπουλάκη. Στις 7.30 μ.μ. Συγγρού 364.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Νέα κανονικότητα» (εκδ. Κριτική) του Δημήτρη Καλουδιώτη στο ΕΒΕΑ από τους Λεωνίδα Καστανά, Γιώργο Παγουλάτο, Δημήτρη Σκάλκα, Γιώργο Φλωρίδη, Μαρία Κατσουνάκη και τον συγγραφέα. Στις 6 μ.μ. Ακαδημίας 7.

– Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα του Μανώλη Καλομοίρη γραμμένα σε ποίηση Παλαμά και τη Συμφωνία αρ. 3 σε Ρε «Παλαμική». Την ορχήστρα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Στις 8.30 μ.μ. Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59.

– Πρεμιέρα για την παράσταση «Χάρολντ και Μοντ» του Κόλιν Χίγκινς, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Στις 8 μ.μ. Θέατρο Ακάδημος, Ιπποκράτους 17.

– Συναυλία μουσικής δωματίου στην Αίθουσα του Παρθενώνα από το βραβευμένο Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με έργα Μπετόβεν και Ντβόρζακ. Στις 6 μ.μ. Μουσείο Ακρόπολης, Διον. Αρεοπαγίτου 15.