Χριστουγεννιάτικα Θαύματα στο Εθνικό

Χριστουγεννιάτικα Θαύματα στο Εθνικό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος τις ημέρες των εορτών οι θεατές βρίσκονται μπροστά σε Χριστουγεννιάτικα Θαύματα που συμβαίνουν στο Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Από τις 21 Δεκεμβρίου, μια σειρά από δρώμενα παρουσιάζονται στο θέατρο Rex και στο κτίριο Τσίλλερ, πριν και ενδιάμεσα από τις παραστάσεις, όπου οι λέξεις θα ζωντανεύουν και θα γίνονται σχήματα, χρώματα, ήχοι, τραγούδια, μυρωδιές και άνθρωποι. Δέκα μοναχικοί άνθρωποι (ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου) λαμβάνουν μια πρόσκληση για ένα περίεργο «ραντεβού» σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο: στρατιώτες που τραγουδούν την Αγια Νύχτα και ακούν –τόσο αναπάντεχα– τους στρατιώτες από το εχθρικό χαράκωμα να τραγουδούν μαζί τους, ανήμερα Χριστουγέννων… 1914. Ηρωες του Παπαδιαμάντη που βρίσκουν τη δύναμη να περιμένουν, που αναζητούν μέσα τους τη δύναμη να σώσουν και άρα να σωθούν.

Τουρίστες και ξεναγοί στην Ιαπωνία των πιο κιτς Χριστουγέννων του πλανήτη. Κι ακόμη, ο Τσάπλιν, ο Τσέχωφ, ο Μπρόντσκι γύρω από το Δέντρο της Ζωής, που θυμίζουν λογοτεχνικές και ιστορικές στιγμές ανθρώπινης αλληλεγγύης, συντροφικότητας και ανθρωπιάς. Η ιδέα και η σύλληψη ανήκει στις Σοφία Βγενοπούλου (που υπογράφει τη σκηνοθεσία) και Αρτέμιδα Μάνου (η οποία υπογράφει τη δραματουργική επεξεργασία).

Aναλυτικά το πρόγραμμα: Θέατρο Rex: 2/1, 3/1 στις 7.45 μ.μ., 29/12, 5/1 στις 6.15 μ.μ. και 1/1 στις 6.15 μ.μ. και στις 7.45 μ.μ. Kτίριο Τσίλλερ: 4/1 στις 7.45 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή