Εκτάκτως

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κορωνοϊός «χτύπησε» και την πολυαναμενόμενη κάθε χρόνο, τελετή Rock and Roll Hall of Fame (φωτ.). «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που ανακοινώνουμε την αναβολή της, αλλά η πρώτη μας μέριμνα είναι η υγεία και ασφάλεια όσων παραστούν και των καλλιτεχνών και συμμορφωνόμαστε με την οδηγία των τοπικών αρχών», δήλωσε ο πρόεδρος της διοργάνωσης Τζόελ Πέρεσμαν. Η τελετή ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαΐου στο Public Hall του Κλίβελαντ. Αν και στην πολιτεία του Οχάιο μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει δοθεί διαταγή για περιορισμό των πολυπληθών συγκεντρώσεων.

Λουκέτο μπήκε και στο Μπρόντγουεϊ, τη θεατρική καρδιά της Νέας Υόρκης. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κήρυξε χθες την πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού και τα θέατρα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Το λουκέτο θα παραμείνει σε πρώτη φάση μέχρι τις 12 Απριλίου και αν χρειαστεί θα παραταθεί. Αυτή είναι χειρότερη κρίση για τη θεατρική βιομηχανία της Νέας Υόρκης μετά το 2001 και την επίθεση στο World Trade Center. Σύμφωνα με τους ειδικούς αρκετοί παραγωγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τεράστιες οικονομικές απώλειες.

Για όσους πάντως δεν μπορούν να αποχωριστούν την τέχνη, υπάρχουν αρκετά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία μπορείτε να… επισκεφθείτε ενώ κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ σας. Eνα απ’ αυτά λ.χ. είναι το μουσείο του Βατικανού (museivaticani.va) το οποίο διαθέτει μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης της Ιταλίας αλλά και το περίφημο μουσείο Πράντο (museodelprado.es). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή