Διάλογος για τη βιομηχανία της μόδας από τη Vogue

Διάλογος για τη βιομηχανία της μόδας από τη Vogue

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιομηχανία της μόδας ήταν από τις πρώτες που αντέδρασε επικουρικά στην αντιμετώπιση του Covid-19. Κορυφαίοι οίκοι του εξωτερικού μετέβαλαν τη δημιουργική τους κατεύθυνση για να παραγάγουν προστατευτικό ιατρικό εξοπλισμό για τα νοσοκομεία και μάσκες για τους πολίτες. Oχι τυχαία, αφού η βιομηχανία δέχεται τα σκληρά πυρά της κρίσης, με το «πάγωμα» της παραγωγής και των πωλήσεων.

Θέλοντας να ανοίξει έναν μεγάλο διάλογο για όσα έχει ήδη προκαλέσει και όσα θα φέρει στο μέλλον η κρίση της πανδημίας, η Vogue ξεκίνησε έναν διαδικτυακό κύκλο συνομιλιών με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια σκηνή της βιομηχανίας, σε συνεργασία με το Vogue Global Network και το Vogue Runway.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στην αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων και προκλήσεων», τόνισε η Anna Wintour, Editor in Chief της αμερικανικής Vogue, Artistic Director US & Global Content Advisor της Condé Nast. «Αυτές οι συνομιλίες είναι μια ευκαιρία για εμάς να συναντηθούμε, να συνδεθούμε και να θυμηθούμε ότι είμαστε μια παγκόσμια κοινότητα».

Το 4ήμερο των συνομιλιών ξεκίνησε στις 14/4 μέσω Zoom, με θέμα «The Future of Creativity» (Το μέλλον της δημιουργίας). Το πάνελ συντόνισε ο διευθυντής της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, με καλεσμένους τους Marc Jacobs και Kenneth Ize. Ακολούθησε το «The Future of Sustainability» (Το μέλλον της βιωσιμότητας) με ενδιαφέρουσες απόψεις από τις σχεδιάστριες Stella McCartney και Gabriela Hearst και συντονίστρια τη διευθύντρια της ισπανικής Vogue, Eugenia de la Torriente. Τα χθεσινά θέματα συζήτησης επικεντρώθηκαν στο μέλλον των επιδείξεων μόδας με ομιλητές τον Cedric Charbit του οίκου Balenciaga, τον Olivier Rousteing από τον Balmain και τη Natacha Ramsay-Levi της Chloé. Το σημερινό πάνελ (16/4 στις 16.00) έχει να κάνει με το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, για το οποίο θα μιλήσουν ο Virgil Abloh (Off-White & Louis Vuitton), η Stephanie Phair από το Farfetch και το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας και ο πρόεδρος-CEO της Moncler, Remo Ruffini.

Το τελευταίο πάνελ της Μ. Παρασκευής (17/4 στις 16.00) θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο διευθυντή της ιταλικής Vogue, Emanuele Farneti, o οποίος θα συντονίσει μια συζήτηση για το μέλλον των φυσικών καταστημάτων μόδας με ομιλητές τούς Vittorio Radice (La Rinascente), Pete Nordstrom (Nordstrom) και Pierre-Yves Roussel (Tory Burch).

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, όταν οι συνομιλίες θα ολοκληρώνονται στο Zoom θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι της αμερικανικής Vogue στο YouTube, ενώ στην ιστοσελίδα της ελληνικής έκδοσης μπορείτε να διαβάζετε τις καλύτερες στιγμές από κάθε πάνελ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή