Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Οιδίποδας» του Δημήτρη Καρατζά, μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, με τους Μιχάλη Σαράντη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη παρουσιάζεται σήμερα στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Στις 9.30 μ.μ.

– Στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου οι Κρητικοί Νίκος και Γιώργος Στρατάκης, πλαισιωμένοι από 5μελές μουσικό σχήμα, θα παρουσιάσουν το έργο «Κόρη Αδάμαστη»  σε μουσική Λουκά Θάνου και ποίηση Πάνου Δημητρόπουλου. Στις 7.30 μ.μ. στο Λαύριο.

– Εργα Χάιντν, Σούμπερτ και Σκαλκώτα επέλεξαν τα μέλη του Trio El Greco για το πρόγραμμα με τίτλο «Οι δύο Σχολές της Βιέννης» που παρουσιάζεται σήμερα στο φρούριο του Παλαμηδίου. Το πρώτο μέρος της συναυλίας εστιάζει στον Γιόζεφ Χάιντν, και το δεύτερο μέρος στον βιεννέζικο Ρομαντισμό. Στο Ναύπλιο στις 7.30 μ.μ.

– Με τίτλο «Ποιητές και φιλόσοφοι: Εταίροι ή αντίπαλοι;» συζητούν επί σκηνής οι Κώστας Ανδρουλιδάκης (καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), Στέλιος Βιρβιδάκης (καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο ποιητής – δοκιμιογράφος Κώστας Κουτσουρέλης στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9.30 μ.μ. στα Χανιά.

– Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα ελληνικά –και μερικά ξενόγλωσσα– ντουέτα που έχουν γραφτεί, με τη συνοδεία  των μουσικών Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο και το ακορντεόν, και του Κώστα Κλάγκου στο κοντραμπάσο. Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή