Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Αριες και καντάτες που αντλούν τη θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία ερμηνεύουν διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον ναό της Αφαίας, στην Αίγινα. Στις 7.30 μ.μ. Αρχαιολογικός χώρος Αφαίας.

– Η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Στον ρόλο της Εκάβης η Γιώτα Φέστα. Στις 9 μ.μ. Δάσος Σέιχ Σου.

– Εργα για εκκλησιαστικό όργανο και κρουστά, με τους Ελένη Κεβεντσίδου και Σπύρο Λάμπουρα, προβάλλει μέσω live streaming από τον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου Ανω Σύρου το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ». Στις 8.15 μ.μ. Ποιμαντικό Κέντρο «Αγιος Παύλος», Ποσειδωνία.

– Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το αμάρτημα της μητρός μου» παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα, στο Στάδιο του Ιερού του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσου και με την ερμηνεία της Ρένας Κυπριώτη. Στις 7.30 μ.μ. Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου.

– Το μουσικό ντουέτο των Dilemma παρουσιάζει, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, ορχηστρικά θέματα από τη δισκογραφία του καθώς και μουσικές και τραγούδια από αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες. Μαζί τους ο Solis Barki. Στις 9 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

– Η φωτογραφική σειρά του Γιάννη Ζινδριλή «Greek Homeless National Team», με θέμα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων και το κοινωνικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζεται στο «σχεδία home». Από τις 8.30 π.μ. Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή