Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Eρως – Hρως», βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο Μίεζας, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Κουσούλη. Στις 8 μ.μ. Νάουσα.

– Η έκθεση «Δύο πόρτες, δύο παράθυρα», με έργα των Λίζης Καλλιγά και Λήδας Παπακωνσταντίνου, τα οποία αποτυπώνουν τη σχέση τους με το νησί, παρουσιάζεται στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου Σπετσών. Από τις 6.30 μ.μ. Παλιό Λιμάνι.

– Με πρώτη ύλη κείμενα που επιμελήθηκαν οι ιστορικοί Στέφανος Καβαλλιεράκης και Aγγελος Κουτσολαμπρόπουλος, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σπουδαία eρείπια – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη στο Στάδιο του Ιερού του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Στις 7.30 μ.μ. Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου.

– Το 6ο λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Aμμου ξεκινά τις εργασίες του στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αναγνώσεις κειμένων των συμμετεχόντων συγγραφέων και ποιητών. Στις 7 μ.μ. παραλία Κομμός.

– Μια μουσική παράσταση με παραδοσιακούς, λαϊκούς, gypsy και balkan ήχους παρουσιάζει η Aννα Ψυχογιού στο θέατρο Μυθωδία του Ρεθύμνου. Μαζί της ο Σωτήρης Αλεξάκης. Στις 9 μ.μ. Γεράνι Ρεθύμνου.

– Η μουσική κολεκτίβα των Encardia πραγματοποιεί συναυλία στο Κάστρο της Μυτιλήνης, με μουσικές και τραγούδια από την πλούσια και γεμάτη ενέργεια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, των ελληνόφωνων χωριών της αλλά και της ευρύτερης Μεσογείου. Στις 8.30 μ.μ. Μυτιλήνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή