Φεστιβάλ νέων Ελλήνων χορογράφων που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Φεστιβάλ νέων Ελλήνων χορογράφων που διαπρέπουν στο εξωτερικό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα φεστιβάλ χορού πολυαναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο. Από την 1 έως τις 7 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα παρουσιαστεί το 1ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κάτιας Αρφαρά, όπου πέντε ταλαντούχοι Ελληνες χορογράφοι της διασποράς θα δείξουν τη δουλειά τους στο αθηναϊκό κοινό. Και οι πέντε έχουν δώσει ήδη ενδιαφέροντα δείγματα του δημιουργικού τους ταλέντου και της κινητικότητάς τους μέσα από συνεργασίες με καθιερωμένους καλλιτέχνες και σημαντικά θέατρα της διεθνούς σκηνής. Με εξαίρεση τον Αυστραλό Πολ Μπλάκμαν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δουλεύει και στην Ελλάδα μαζί με τη Χριστίνα Γουζέλη, η Λενιώ Κακλέα, η Ελπίδα Ορφανίδου και η Παναγιώτα Καλλιμάνη αποτελούν μέλη της «διασποράς» του ελληνικού χορού, καθώς αυτή την περίοδο ζουν και δημιουργούν εκτός συνόρων. Τι θα δούμε:

Την 1η και 2 Φεβρουαρίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης η νέα δουλειά της Ελπίδας Ορφανίδου και του Χουάν Πέρνο, μια κινηματογραφική περφόρμανς με τίτλο «Elpid’ arc», όπου οι δύο καλλιτέχνες θα καταπιαστούν με τη βωβή ταινία «Το πάθος της Ζαν ντ’ Αρκ» του Carl Theodore Dreyer. Ακολουθεί το έργο «Vicious Cycle» του Πολ Μπλάκμαν, ο οποίος σε συνεργασία με τη Χριστίνα Γουζέλη και την ομάδα τους Jukstapoz διερευνούν τον φαύλο κύκλο της αέναης επανάληψης.

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, η Λενιώ Κακλέα παρουσιάζει την τολμηρή συνεργασία της με ένα από τα ιερά τέρατα του αμερικανικού μεταμοντέρνου χορού, τη Lucinda Childs, στο «deux-1», μια συμπαραγωγή του γαλλικού πολιτιστικού φορέα SACD και της Στέγης, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούνιο στο Παρίσι. Τις ίδιες ημέρες, η Παναγιώτα Καλλιμάνη παρουσιάζει το έργο «Contreplongees», ένα έργο για την ελπίδα και την επιθυμία για ευτυχία, για τη δημιουργία της οποίας η χορογράφος έδωσε σε μια ομάδα αστέγων φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης για να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή